LUFTFART

Boeing har store problemer

Flygiganten Boeing har hatt flere uheldige hendelser den siste tiden. Mandag falt et Dreamliner-fly brått etter at piloten mistet kontrollen på flyet.

Et Boeing Dreamliner 787 fly fikk problemer denne uken.
Et Boeing Dreamliner 787 fly fikk problemer denne uken. Illustrasjonsfoto: Eirik Helland Urke
Gunhild HaugnesGunhild HaugnesJournalist
13. mars 2024 - 09:05

2024 har startet dårlig for flyprodusenten Boeing med en rekke uheldige hendelser. Mandag føyde nok en hendelse seg til rekken da en 787 Dreamliner under flygning stupte bratt og skadet mange passasjerer, ifølge CNN

Piloten uttalte at han midlertidig hadde mistet kontrollen på flyet. Piloten klarte å lande trygt, men det er uklart hva som fikk LATAM-flyet til å falle så dramatisk under flygningen fra Australia til New Zealand.

Det sør-amerikanske flyselskapet LATAM kaller det en teknisk hendelse, mens Boeing sier at de jobber med å innhente mer informasjon.

Flere dårlige nyheter

Dette føyer seg inn i rekken av dårlige nyheter for flygiganten dette året. Tidlig i januar blåste en del av et Alaska Airlines 737 Max fly like etter avgang fra Portland i Oregon. Foreløpig etterforskning viser at Boeing trolig ikke hadde satt boltene i den såkalte dørpluggen som skulle hindre at den aktuelle delen blåser av.

Dette førte til at flere 737 Max fly ble satt på bakken. Det ble etterforskninger, kongresshøringer og kraftig fall i aksjekursen.

Men de dårlige nyhetene stoppet ikke der. I februar rapporterte piloter på en United Airlines 737 Max at flykontrollene satte seg fast under landing på Newark i USA. Og for et par uker siden flagget amerikanske luftfartsmyndigheter bekymring rundt avisingsprosedyrer for 737 Max og 787 Dreamliner-modeller som kan medføre tap av motorkraft.

I forrige uke fikk Boeing refs for ennå ikke å ha levert journaler som dokumenterer trinnene som ble tatt for utskiftning av dørpluggen på  Alaska Airlines flyet som mistet en del under flygning. Boeing uttalte at disse journalene ikke eksisterer, ifølge CNN.

Flyet fra Alaska Airlines undersøkes etter ulykken. Delen som løsnet fra flyet, er også funnet.
Les også

Flere flyselskap har funnet «løse deler» på Boeing 737 Max 9-fly

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.