ARBEIDSLIV

Blir neppe arbeidsledige

Fly haler flyhale sas, braathens, norwegian logoer på fly gardermoen
Fly haler flyhale sas, braathens, norwegian logoer på fly gardermoen Bilde: Scanpix
Atle Abelsen
20. juni 2006 - 08:00

– Jeg kjenner ikke det nøyaktige antallet, men mer enn tjue bedrifter i Stavanger-området har allerede meldt sin interesse, forteller tillitsvalgte Leif Terje Wiik for de NITO-organiserte hos Braathens Technical Services (BTS) til tu.no.

I august skal BTS organisere en jobbmesse, der de ansatte kan markedsføre seg overfor bedriftene.

Mange av de interesserte bedriftene er relatert til offshore-bransjen, men det finnes også andre som driver med vedlikehold innenfor luftfart på Vestlandet.

– Vår kompetanse er så spesialisert på et svært høyt nivå, at vi fortrinnsvis ønsker å fortsette med flyvedlikehold. Derfor er den beste løsningen at det kommer inn en ny eier, sier Wiik

Håper på nye eiere

De Tekna-organisertes representant, systemavioniker Stig Berg, håper også på en løsning med nye eiere.

– Men tida er knapp. Allerede i juli begynner flyttingen av utstyr, og 31. august blir siste «skru-dag» her i verkstedet. Interesserte investorer bør melde sin interesse umiddelbart, sier han.

Verken Wiik eller Berg kan eller vil spekulere i hvem som kan være interessert i å overta. I lokalpressen har andre talsmenn for de ansatte gitt uttrykk for at lokale eiere hadde vært det beste, som da Braathens i 2000 solgte ut motorverkstedet. De eksisterer i dag på Sola som Pratt & Whitney Norway Engine Center, og lever i beste velgående.

Sluttpakker

De ansatte på Sola vil bare i liten grad bli tilbudt arbeid på SAS-basen på Gardermoen. Bare noen få spesialister, nøkkelpersonell eller folk i særlige situasjoner som krever flytting, vil komme i betraktning, melder SAS Braathens.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Akkurat nå forhandler de ansatte med BTS om sluttpakker. Storparten av staben på Sola tilbys arbeidsledighet fra 1. oktober, men lønn ut året dersom de ikke lykkes å bli sysselsatt andre steder i mellomtiden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.