MOBIL

Blir LG først med råsterk Snapdragon?

Maskinvaren i LGs kommende monstertelefon er ute av skapet. 

24. aug. 2012 - 11:31

Vi skrev nylig om LGs kommende "Hulken-telefon" med 2 GB arbeidsminne, 4,7-tommers skjerm og firekjernet prosessor.

Vi var også spent på om produsenten tok den "trygge" veien og kjørte på med den allerede velutprøvde Nvidia Tegra 3-brikken, om de gikk for sin egenproduserte L9-brikke eller om de ble blant de første produsentene i verden med Qualcomms Snapdragon S4 Pro-brikke - også kjent som APQ8064. 

Muligens først med S4 Pro 

Nå er det bekreftet at det er snakk om sistnevnte, altså den kvasseste Snapdragon-brikken som er å oppdrive i dag. Denne kombinerer fire prosessorkjener på opp til 1,7 GHz med den nyeste og sterkeste Qualcomm-grafikkbrikken Adreno 320. På godt norsk: Denne maskinvaren gjør oss glad.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Den kommende LG-kruttpakken skal allerede være i produksjon, så det er slett ikke umulig den vil dukke opp under IFA-messen neste uke. Det vil heller ikke være allverdens ventetid for å skaffe seg et eksemplar, da den allerede neste måned skal gå på markedet i Sør-Korea, med påfølgende verdenslansering like etter. Samme prosedyre som da selskapet lanserte verdens første dobbeltkjernetelefon, Optimus 2X, altså. 

Kappløp med kinesisk rival 

Det er ikke slik at LG er den eneste som har fått opp tempoet for å være tidlig ute med ny maskinvare. Den kinesiske produsenten Xiaomi avduket nylig en telefon kalt Mi-Two, som kjører på nøyaktig samme maskinvare. Så gjenstår det bare å se hvem som blir først ut på markedet.  

Kilder: Anandtech, Qualcomm

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.