MOBIL

Blir denne først med Tegra 4?

Kinesisk mobil med enorm slagkraft.

14. des. 2012 - 18:00

Maskinvarekappløpet på mobilfronten har gått unna i nærmest ufornuftig hastighet de siste to årene, og de sterkeste telefonene burde ha krutt nok til å kjøre all programvare som blir laget for mobil i uoverskuelig tid fremover.

Men det betyr ikke at produsentene har tenkt å bremse. Nvidia satset på Tegra 2 i 2011, Tegra 3 i 2012 og kommer selvsagt med Tegra 4 i 2013.

Så er spørsmålet hvem som blir først ut med den nye generasjonen maskinvare. En av de som har vært enda mer ivrige enn LG og andre produsenter som er velkjente her i Europa, er kinesiske Xiaomi. Disse har allerede gjort seg bemerket med Hulken-telefonen M2, som ble blant de første til å ta i bruk Qualcomms firekjernede Snapdragon-brikke.

Og nå snakkes det i gangene om oppfølgeren: M3, som altså skal være blant de første til å ta i bruk Nvidias Tegra 4-brikke. Detaljene rundt denne brikken er ikke helt ute av skapet, men vi snakker trolig om en firekjernet prosessor som yter mellom 1,8 og 2 GHz, i tillegg til LTE-støtte.

Det betyr også at du kan forvente en tungdrevet skjerm, muligens med 1080p-oppløsning. Skjermstørrelsen antas å lande på rundt 4,5 tommer.

Midten av 2013

Xiaomi-telefonene har foreløpig ikke dukket opp her i Europa, men det er lov å håpe at de ser på muligheten til å ekspandere. Det ventes at Xiaomi M3 dukker opp på det kinesiske markedet i midten av 2013, uten at dette er bekreftet fra offisielt hold.

Kilder: Gizchina, Phone Arena

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.