BYGG

- Blant verdens mest lovende

Norsk arkitektur hylles internasjonalt. Se arbeidene her.

19. aug. 2012 - 19:46

Det internasjonalt anerkjente magasinet Wallpaper, med over en halv million lesere, tar for seg blant annet design, underholdning, mote og media.

Hvert år gir de ut spesialbilaget «Architects Directory», og i år har de plukket ut et helnorsk designkontor som et av verdens mest spennende og lovende.

Nordmenn på listen

Hederen går til de norske arkitektene Arild Eriksen og Joakim Skajaa, som sammen driver firmaet Eriksen Skajaa Arkitekter.

– Det er veldig gøy med denne oppmerksomheten. Spesielt gøy at de har lagt merke til at vi favner litt bredere enn ren arkitektur, forteller Eriksen.

Utenom arkitektur og stedplanlegging driver gutta også sin egen publikasjon, Pollen. Bladet er intervjubasert og handler om arkitektur og samfunn med temaer som husokkupasjon og bofelleskap.

Eriksen synes det er vanskelig å forklare hvorfor akkurat de ble valgt ut, men han har en teori.

– Wallpaper ønsker å presentere et knippe av unge arkitekter, men det er ikke så fryktelig mange å ta av, sier en beskjeden Eriksen.

Les også:

Dette er verdens høyeste tårn

Slik blir de nye WTC-tårnene  

Tegner designerbarnehage

For øyeblikket er de opptatte med et barnehageprosjekt for Oppegård kommune, Øståsen barnehage.

De har tatt på seg ansvaret å erstatte en gammel barnehage som måtte rives grunnet dårlig forfatning.

– Vi må forholde oss til omrisset av den gamle barnehagen. Derfor er det liten plass å bygge på for å oppfylle dagens krav, noe som er en utfordring. Fokuset vårt er å hente inn nok lys gjennom taket, i tillegg til fleksible rom tilknyttet hverandre som de tre avdelingene kan dele, forteller Eriksen.

Miljøet har også vært en viktig faktor i byggeprosjektet. Derfor skal barnehagen bygges etter lavenergistandard av naturlige og bestandige materialer som tre og tegl, med bergvarme som eneste varmekilde.

– Vi har et spesielt fokus på å unngå materialer med potensielt skadelige kjemikalier. Det blir ofte ignorert i jakten på stadig bedre isolasjon og vedlikeholdsfrihet, sier Eriksen.

I bildegalleriet over kan du se og bedømme Eriksen + Skajaas arbeid selv. Er oppmerksomheten fortjent?

Les også:

Ny hytte for 62000 kroner

Bygget studentbolig på 8,8 m2  

Dette er en resirkulert Boeing 747  

Slik blir nye Gardermoen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.