TRETTEN BRU

Blakkesrud bru i Eidsvoll må utbedres før den kan gjenåpnes

Blakkesrud bru som går over E6 i Eidsvoll kommune må utbedres før den kan gjenåpnes.

Blakkesrud bru i Eidsvoll.
Blakkesrud bru i Eidsvoll. Foto: Statens vegvesen
15. nov. 2022 - 12:15

 

– Konklusjonen for Blakkesrud bru er at det må gjøres utbedringstiltak før den kan gjenåpnes. Som for de andre bruene har Blakkesrud bru gjennomgått spesialinspeksjon, analyser av inspeksjonsresultatene og kontrollberegninger med tredjepartskontroll, sier seksjonssjef Gunnar Eiterjord i Statens vegvesen i en pressemelding.

Blakkesrud bru går over E6 i forbindelse med kommunal skogsvei i Eidsvoll kommune. Brua ble åpnet i 2011 og har en lengde på 38,29 meter. Statens vegvesen har vedlikeholdsansvar for brua.

– Tidshorisonten for utbedringstiltakene er ennå ikke avklart, da konklusjonen nettopp foreligger. Vi beklager de ulempene dette medfører, men sikkerheten må komme først, sier Eiterjord.

Tre bruer gjenstår

Det er nå tre bruer som det gjenstår å konkludere for. To av disse er skogsveibruer på det kommunale vegnettet i Eidsvoll kommune: Statsrådveien bru og Fjell-Leet bru. I tillegg gjenstår Skytebanen bru over E6 (Grane kommune).

Statens vegvesen leder på vegne av alle veieierne prosessen med inspeksjoner, beregninger og vurderinger av de 14 fagverksbruene i tre som ble stengt i august etter at Tretten bru falt ned. Prosess, tiltak og vurderinger som resultat av dette er det de respektive veieierne av bruene som har ansvar for.

Tett trafikk på E18 gjennom Oslo ved innkjøringen til Festningstunnelen før videreføringen under Bjørvika/Operatunnelen ble åpnet.
Les også

Vegvesenet: Venter påskekø på disse stedene

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.