ENERGI

BKK-ansatt siktet for forsøk på anslag mot infrastruktur etter hendelse ved trafostasjon i Bergen

En mann er pågrepet og siktet for forsøk på anslag mot infrastrukturen etter en hendelse ved en trafostasjon i Ytre Sandviken i Bergen 30. september. 

En mann er pågrepet i Bergen etter en hendelse ved trafostasjon i Ytre Sandviken. Bildet er av en annen trafostasjon.
En mann er pågrepet i Bergen etter en hendelse ved trafostasjon i Ytre Sandviken. Bildet er av en annen trafostasjon. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB
7. okt. 2022 - 10:57

Mannen i 60-årene ble pågrepet onsdag kveld.

– Siktede er ansatt i BKK Nett og hadde lovlig tilgang til den aktuelle transformatorstasjonen. Han har overfor sin arbeidsgiver vedgått å stå bak handlingen. Det var BKK Nett som varslet politiet om dette, heter det i en pressemelding fra Vest politidistrikt.

Politiet skal avhøre mannen så raskt dette er praktisk mulig.

Fortsetter etterforskning

– Politiets videre etterforskning vil blant annet ha som formål å klarlegge motivet, og om den siktede hadde til hensikt å skade transformatorstasjonen. Videre skal politiet undersøke om andre har vært involvert i hendelsen, og om siktedes opplysninger stemmer overens med resten av bevisbildet, heter det i pressemeldingen.

Politiet har foreløpig ikke tatt stilling til fengslingsspørsmålet.

Trafostasjoner forsyner husstander i området med strøm.

– Etterforskningen har ikke gitt politiet grunn til å tro at tilsvarende handlinger er gjort ved andre trafostasjoner, skriver politiet.

– Alvorlig og tragisk

Ifølge Bergens Tidende skal mannen ha manipulert deler av det elektriske anlegget slik at trafostasjonen kunne ha eksplodert.

– Denne saken er alvorlig og tragisk. Den vil bli behandlet som en personalsak, sier kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy i Eviny, selskapet som eier BKK Nett, til avisen.

Mannens forsvarer, advokat Ellen Eikeseth Mjøs, skriver i en SMS til avisen at hun foreløpig ikke ønsker å kommentere saken.

Et pendeltog og en lastebil kolliderte mandag morgen øst for Uddevalla.
Les også

Flere skadet da tog kjørte inn i lastebil i Sverige

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.