RÅDGIVERE

Birgit Farstad Larsen er ny adm. dir. i COWI

Etter 24 år i konsernet trer Birgit Farstad Larsen inn som ny adm. dir. for COWI i Norge.

Birgit Farstad Larsen, adm. dir. i COWI.
Birgit Farstad Larsen, adm. dir. i COWI. Foto: Ragnhild Heggem Fagerheim
17. jan. 2023 - 09:47

– Jeg ser frem til å levere løsninger som bidrar til at samfunnet når viktige klimamål, sier Farstad Larsen i en pressemelding fra konsernet.

Hun kommer fra stillingen som divisjonsdirektør for divisjon bygninger og har tidligere hatt både internasjonale og nasjonale stillinger i COWI. Chief Operating Officer i COWI-gruppen, Rasmus Ødum, forteller om hvorfor akkurat Larsen ble valgt til sjefsstolen: – Hun har vært i COWI i en årrekke, og har hatt stor suksess innen ulike stillinger – de siste fem årene som leder av divisjon bygninger og medlem av konsernledelsen i Norge. Hun har også sittet i COWIs styre og har innsikt i hvordan COWI skaper verdi for kundene på tvers av organisasjonen. Denne kunnskapen skal nå omsettes til handling for å fortsette COWIs vekst i Norge, sier Ødum.

Farstad Larsen har erfaring fra alle ledd i organisasjonen – som rådgivende ingeniør, prosjektleder og gjennom ulike direktørstillinger. Hun har også erfaring fra internasjonale prosjekter. Under hennes ledelse har organisasjonen tatt en tydelig dreining innen digitalisering i byggeprosjekter.

Weydahl Berg forfremmet til konsernledelsen

Marius Weydahl Berg, Chief Business Development Officer i COWI-gruppen. <i>Foto:  Ragnhild Heggem Fagerheim</i>
Marius Weydahl Berg, Chief Business Development Officer i COWI-gruppen. Foto:  Ragnhild Heggem Fagerheim

Endringene i toppledelsen kommer av at tidligere adm. dir. Marius Weydahl Berg er forfremmet til Chief Business Development Officer i COWI-gruppen. Han blir med det et nytt medlem av konsernledelsen i COWI, og får det overordnede ansvaret for kunderelasjoner og salg i konsernet.

Administrerende direktør Gunvald A. Mortvedt sier at det er svært viktig for hele næringen å kunne levere hydrogenfergene fra et norsk verft og med mange norske leverandører.
Les også

Hydrogenferger bygges i Norge: – Viktigere enn folk er klar over

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.