KARRIERE

- Bil er ikke nerdete

Christoffer Lange (22) (til venstre), Helene Bosvik (27) og David Lundberg Johansen (23) studerer industriell design ved Høgskolen i Østfold, og deltar i Shell-Eco Marathon 2008.
Christoffer Lange (22) (til venstre), Helene Bosvik (27) og David Lundberg Johansen (23) studerer industriell design ved Høgskolen i Østfold, og deltar i Shell-Eco Marathon 2008. Bilde: Dag Yngve Dahle
Dag Yngve Dahle
9. mai 2008 - 10:13

22. - 24. mai deltar Lange og medstudentene i årets Shell-Eco Marathon på Nogaro-banen i Frankrike.

Konkurransen, der målet er å bygge en bil som kjører lengst på minst mulig energi, er studentenes bacheloroppgave på ingeniørstudiet i industriell design. De har bygget bilen de skal delta med.

Uvitenhet

- Jeg er ikke overrasket over at folk tror realfag og realister er nerdete, men jeg tror det skyldes at de ikke vet hva det dreier seg om. Mange tror vi er folk som knuser tall dagen lang. Slik er det jo ikke, sier Lange.

Studentene, som deltar i klassen 'Urban Concept', mener deres arbeid motbeviser nerdemyten.

Visualisering- Vi gjør praktiske ting ut fra et teoretisk grunnlag, og visualiserer dermed hva ingeniørarbeid handler om. Bil ses ikke på som nerdete, sier Lange

Studiekollega Helene Bosvik er enig:

- Vi som deltar i bilprosjektet får på denne måten brukt alle elementene fra studiet. Vi får både teori og praksis. altså det beste fra to verdener, sier Bosvik.

Mener realister er nerder

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.