IKT

Betal med mobilen

MER INFO: Ved hjelp av integrerte RFID-brikker på kinoplakaten, får brukerne ekstra info om den aktuelle filmen via sin mobiltelefon. FOTO: TELENOR
MER INFO: Ved hjelp av integrerte RFID-brikker på kinoplakaten, får brukerne ekstra info om den aktuelle filmen via sin mobiltelefon. FOTO: TELENOR Bilde: Telenor

Betaling med mobiltelefonen er for så vidt ikke noe nytt, men det forekommer i dag kun i meget begrenset omfang.

Forskere hos Telenor ser nå på en ny metode for mobil betaling med integrerte RFID-brikker i mobiltelefonen.

- Arbeidet inngår som en del av EU-prosjektet ePerSpace. Hensikten er at vi ved hjelp av kortholdskommunikasjon skal gjøre livet enklere for mobilbrukeren på mange områder, sier seniorforsker Josef Noll.

Han forteller at Telenor jobber tett med Nokia i dette prosjektet og at de trolig vil komme med mobiltelefoner med integrerte RFID-brikker i løpet av tredje eller fjerde kvartal i år. Men også de andre store mobilprodusentene har denne teknologien på trappene.

Mat, kino og trikk

Men allerede før sommeren vil Telenor utstyre en del av sine medarbeidere på Fornebu med prototypeksemplarer av slike mobiltelefoner.

– Testbrukerne vil da kunne betale for maten i noen av kantinene på området og adgangskontroll vil også inngå i dette prøveprosjektet, sier Noll. Men han ser også for seg flere andre interessante prøveprosjekter, blant annet i den kommende Think City bilen. Han kan også tenke seg å plassere RFID-brikker på sporveienes rutetabeller.

- Da er det bare på sveipe mobilen over denne og du får automatisk frem opplysninger om rutetider og eventuelle forsinkelser. Men dette ligger trolig noe lenger frem i tid, sier Noll.

I framtida kan kinogjester via kinoplakatene med integrert RFID-informasjon, få langt mer informasjon om filmen enn hva plakaten kan gi, også om eventuelt ledige billetter, samt bestilling og betaling der og da.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.