KARRIEREUTDANNING

Best på businesstudier

Dag Yngve Dahle
5. okt. 2009 - 13:38
Vis mer

MBA står for Master of Business Administration, og har i mange år vært en foretrukket billett til lederstillinger.

Businesskolene Insead i Frankrike og IMD i Sveits topper ofte rankinglister over de beste MBA-studiene med mellom ti og 15 måneders varighet.

Kjente fjes

IMD i Lausanne, hvor Telenor-topp Jan Fredrik Baksaas har tatt en MBA, tar en pen 2. plass i Wall Street Journals ferske ranking av MBA-studier.

På toppen av lista finner vi IE Business School i Madrid. Dette er likevel ingen nykommer. IE har flere gode plasseringer i kjente MBA-rankinger fra Financial Times og Business Week.

Cranfield School of Management i England tar 3. plassen. Anerkjente London Business School er ikke inne blant de 15 beste.

Insead, hvor StatoilHydro-sjef Helge Lund har tatt en MBA, finner vi først på 7. plass. University of Oxfords MBA-studium ender på en enda mer beskjeden 15. plass.

Ingen norske

Handelshøyskolen BI i Nydalen.
RANKING: Handelshøyskolen BI er ikke med. Ørn E. Borgen / Scanpix

Copenhagen Business School er eneste nordiske innslag i kåringen. Verken BI eller Norges Handelshøyskole er på lista. Det har sin naturlige forklaring.

– Handelshøyskolen BI er ikke med på denne oversikten fordi vi ikke tilbyr et ettårig fulltids-MBA program, som denne rangeringen gjelder. BI har kun deltids-MBA, såkalt Executive MBA, sier Stein-Oddvar Evensen, kommunikasjonsrådgiver ved BI.

Det samme gjelder MBA-studiet ved Norges Handelshøyskole.

WSJ brukte forskningsenheten Management Research Group i arbeidet med rangeringen.

Både studenter og tidligere studenter ble spurt, og kriteriene var blant annet faglig kvalitet, undervisningskvalitet, karrieremuligheter, skolenes karriereservice samt muligheten til å bygge effektive nettverk.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.