KARRIERE

Berit Svendsen går av som sjef for Telenor Norge

Berit Svendsen slutter som administrerende direktør i Telenor. Her sammen med konsernsjef Sigve Brekke.
Berit Svendsen slutter som administrerende direktør i Telenor. Her sammen med konsernsjef Sigve Brekke. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
4. sep. 2018 - 07:32

Berit Svendsen fratrer stillingen som administrerende direktør i Telenor Norge. – Vi har strukket oss langt, sier styreleder Gunn Wærsted.

Svendsen har ledet selskapets virksomhet i Norge siden 2011 og fikk i fjor også ansvaret for Sverige og Danmark.

Styret i Telenor Norge har utnevnt Petter-Børre Furberg som ny administrerende direktør for virksomheten i Norge. Samtidig er Kaaren Hilsen ansatt som ny administrerende direktør for Telenor Sverige. Morten Karlsen Sørby er utnevnt til fungerende Cluster Head for Skandinavia etter Svendsen.

Telenor-sjef Sigve Brekke har lenge forsøkt å bytte ut Berit Svendsen, som leder Telenor Skandinavia, opplyste kilder til NRK i august. Kildene bekreftet overfor kanalen at Svendsen kjemper for å beholde posisjonen sin i teleselskapet.

Svendsen var en av Brekkes konkurrenter da han fikk toppjobben i konsernet i 2015. I vår og sommer skal han ha tilbudt henne alternative jobber i Telenor, men så langt har Svendsen – som er en av Norges mest profilerte kvinnelige næringslivstopper – takket nei.

Forsøkte å finne løsning

Konsernsjef Sigve Brekke sier han har forsøkt å finne en løsning og beholde Svendsen i konsernledelsen.

– Jeg har forsøkt å finne en god løsning tilpasset Berits egne ønsker, og samtidig sikre utvikling av kompetanse og erfaring både for henne og andre. Siden Berit selv har vist et stort engasjement for å arbeide videre med Skandinavia og jeg ønsket å beholde henne i konsernledelsen, var nettopp ett av tilbudene å fortsette som sjef for denne regionen og overta etter meg som styreleder i Telenor Norge, sier Sigve Brekke, konsernsjef i Telenor i en pressemelding.

– Berit Svendsen har vært en markant lederskikkelse i Telenor i en årrekke, og hun har gjort en stor innsats for selskapet og oppnådd gode resultater. Jeg har virkelig ønsket å ha med Berit videre. Jeg er lei meg for at vi ikke har lyktes med å få Berit til å ta en av disse rollene, sier Brekke.

Forlater Telenor

Nå slutter Svendsen i Telenor.

– Jeg forlater Telenor med en stolthet over å ha bidratt positivt til selskapets utvikling og vekst gjennom 30 år. Jeg ønsker alle venner og kolleger i Telenor lykke til videre. Nå skal jeg ta litt fri og nullstille meg før jeg helt sikkert gyver løs på nye, spennende oppgaver et annet sted, sier Berit Svendsen i pressemeldingen ledelsen sendte ut tirsdag morgen.

Styreleder Gunn Wærsted beklager at Svendsen nå forlater selskapet.

– Jeg synes det er svært synd og trist at Berit har valgt å takke nei til de tilbud hun har fått om nye roller i Telenor. Jeg oppfatter at konsernsjefen har strukket seg langt for å etterkomme hennes ønsker, sier Wærsted.

 
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.