TUNNELER

Bergelandstunnelen i Stavanger: Traftec fikk hastejobben

Signerte kontrakt 1. juni.

Bergelandstunnelen er 700 meter lang og går under Stavanger by.
Bergelandstunnelen er 700 meter lang og går under Stavanger by. Foto: Wikipedia
11. juli 2019 - 12:44

Firmaet Traftec i Froland i Aust-Agder er tildelt entreprisen med å skifte ut en del kabelbruer og vifter i den 700 meter lange Bergelandstunnelen under Stavanger.

Kontrakten er på 21.785.011 kroner eks. mva.

Vegvesenets prosjektleder var godt fornøyd med prisnivået da tilbudene ble åpnet i slutten av mai i år. Fire firmaer ga pris, og Traftec lå lavest.

Oppdraget ble lyst ut i april i år.

Dårlig bolting

– Det er dels arbeid i henhold til tunneldirektivet det er snakk om. Men det er dårlig bolting i kabelbanen i henget, og noe må gjøres raskt. Derfor lyser vi ut denne jobben nå, sa prosjektleder Livar Thomassen til Veier24 da.

Jobben ser slik ut: Utskifting av eksisterende kabelbru, belysning samt annet utstyr og kabling på brua. Det skal henges opp nye vifter, og eksisterende vifter må demonteres. Det skal bores og monteres nye bolter og opphengsarrangement for vifter. Punktering av vann- og frostsikring i forbindelse med nye bolter skal utbedres.

Ute i dagen i vestre ende skal det graves ut for å bygge et teknisk bygg og en trapp for fotgjengere opp til Bergelandsgaten. I nordre ende skal det settes opp en ny prefabrikkert kiosk for teknisk bygg.

Den endelige og store rehabiliteringsjobben i tunnelen skal gjøres etter at Ryfast er åpnet. Tunnelen er en del av fylkesvei 509.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.