KRAFT

Beregner hva varmepumpen sparer

OMFATTENDE:
De som lurer på hvor mye de kan spare ved å installere varmepumpe, pelletskamin eller vedovn kan laste ned et omfattende regneark. På tross av kompeksieteten er det svært enkelt å bruke.
OMFATTENDE: De som lurer på hvor mye de kan spare ved å installere varmepumpe, pelletskamin eller vedovn kan laste ned et omfattende regneark. På tross av kompeksieteten er det svært enkelt å bruke.

Hvis du lei av høye strømpriser og lurer på hva du kan gjøre med det, er www.varmeraad.com et fint sted å starte.

Sammenlikner

Nettstedet drives av VVS-ingeniør Fridtjof Ås som har utviklet et omfattende regneark til å beregne effekten av om varmepumper, pelletskaminer og vedovner i boliger.

Gratis

Regnearket er fritt nedlastbart for privatpersoner som kan se den økonomiske effekten på strømregninger med over 20 ulike varmepumpemodeller.Varmepumper vinner

– Selv om det er raskt å komme i gang med regnearket gjennom å legge inn standardverdier, vil jeg anbefale folk å lese minimumsvarianten av veiledningen, sier Fridtjof Ås.

Han peker på at varmepumper oftest kommer ut som det mest lønnsomme alternativet. Avhengig av boligens utforming kan de være meget lønnsomme investeringer.

Pelletsovner - tapsprosjekt

Pelletskamminer derimot er ikke alltid like gunstige. Huseiere i Karasjok med slike kan få en ubehagelig overraskelse.

- Pelletsovner er et rent tapsprosjekt sammenliknet med panelovner på grunn av den lave strømprisen og at installasjonskostnaden og pelletsprisen er høy, sier Fridtjof Ås.

Han har planer om å bygge ut beregningssystemet til å omfatte enda flere varmekilder.

Les også:

Kjøling med varmepumpe koster lite

Dansk-Norsk samarbeid om varmepumper

Rekordsalg av varmepumper

Kombinerer kjøling med oppvarming

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.