ENERGI

Beredskapen økes ved flere norske olje- og gassanlegg etter PSTs trusselvurdering

Etter PSTs trusselvurdering om økt risiko for russisk etterretningsvirksomhet har politiet økt beredskapen ved to olje- og gassanlegg på Vestlandet.

Stureterminalen er en olje- og gassterminal og viktig utskipningshavn for råolje og LPG på øya Alvøyna i Øygarden kommune.
Stureterminalen er en olje- og gassterminal og viktig utskipningshavn for råolje og LPG på øya Alvøyna i Øygarden kommune. Foto: Bjørnar Morønning/NTB
7. apr. 2022 - 11:38

Beredskapen er økt ved Stureterminalen og Kollsnes i Øygarden kommune, skriver Bergens Tidende/E24.

– Vi er kjent med trusselvurderingen til PST, og vi iverksetter noen tiltak knyttet til den vurderingen, opplyser Morten Ørn, politiinspektør og leder av politiet i Stor-Bergen.

Av hensyn til sikkerheten ønsker han ikke å gi ytterligere detaljer.

Equinor driver Stureterminalen og er sammen med Gassco ansvarlig for terminalen på Kollsnes.

– Vi har iverksatt forsterket beredskap etter hvert som situasjonen i Ukraina har utviklet seg. Alle anlegg er omfattet av den økte beredskapen, og sikring mot datainnbrudd er en viktig del av sikkerhetsarbeidet, skriver kommunikasjonsdirektør Linda Nordbø i Gassco i en e-post.

Pressetalsperson Gisle Johannessen i Equinor bekrefter at de har økt beredskapen mot cyberangrep.

– Vi jobber hele tiden med sikring mot mulige datainnbrudd og har iverksatt tiltak og forsterket beredskap etter hvert som risikobildet har utviklet seg. Dette jobbes det med både lokalt og sentralt, opplyser han.

Fosen Yards har lange tradisjoner som verft for både passasjerskip, ferger, offshore, ombygginger og reparasjoner. Bildet er fra 2009 da offshoreskip dominerte ordreboka.
Les også

Fosen Yard er konkurs – 132 ansatte mister jobben

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.