SAMFUNN

Ber for Venture Cup

Venture Cup har stengt døra - men foreløpig bare til august - til sommerferien er over.

Deadline for å skaffe penger til videre virksomhet for de norske aktivitetene i den internasjonale organisasjonen gikk ut i går. Pengene er ikke kommet på bordet. Ny frist er i løpet av august.

Det er de private sponsorene som svikter.

NIF har kastets seg inn i kampen for å holde liv i Venture Cup. I går sendte de brev til Næringsminister Ansgar Gabrielsen og ber tynt om at staten hjelper Venture Cup over kneika.

I brevet skriver NIF at det vil være uheldig om VentureCup blir nedlagt nå. Foreningen påpeker at regjeringen må følge opp Virkemiddelmeldingen som er vedtatt i Stortinget. Regjeringen har varslet at den vil komme med forslag om en helhetlig innovasjonspolitikk. NIF mener at å redde Venture Cup er et slkt hjelpemiddel.

NIF skriver at det inntil i dag har vært to slike organisasjoner/arrangement for nyskapning i Norge, VentureCup og Connect Norge.

- Connect har fått støtte fra SIVA og er foreløpig sikret, men problemet er at dette er et nettverk som kommer noe senere inn i nyskapningsprosessen. VentureCup kan sees på som en terskel senker for nyskapning mens Connect Norge, "videreforedler" ideer. Det er derfor viktig at begge tiltak eksisterer, skriver NIF i brevet til Gabrielsen.

NIF oppfordrer Næringsdepartementet om å garantere for driften i ett år mens nye, permanente løsninger finnes.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.