KARRIERE

- Bedrifter inn i barnehagen

Birgitte Ramm
14. aug. 2008 - 16:42

Samarbeid mellom skole og arbeidsliv var et av stikkordene for NHOs faglige motivasjonsdag for lærere på Colosseum kino torsdag.

Her var Pisa-undersøkelsen en viktig bakgrunn. En full kinosal med lærere måtte rekke begge hender i været for å svare riktig på at norske elever er de dårligste i matte.

Les også: Skolene stryker på regjeringens krav

Norge kommer svært dårlig ut i Pisa-undersøkelsen både innen realfag og i lese- og skriveundersøkelser.

– Vi bør gjøre store hopp på Pisa-undersøkelsen de neste årene, sa direktør for utdanningsetaten i Oslo, Astrid Søgnen.

Samarbeid med NHO

For å klare dette har utdanningsetaten utviklet et nært samarbeid med NHO.

– Det er viktig med en god kontakt mellom næringsliv og skole, fordi skolen er bedriftenes viktigste leverandør av arbeidskraft, sier direktør i NHO Sigrun Vågeng til TU.no.

Bedriftene bidrar

Hun mener bedriftene kan bidra med mye til norsk skole:

– Bedriftene kan gi praktiske eksempler, og lære elevene om samarbeid og viktigheten av tilstedeværelse. Næringslivet er også viktig for å vise barn og ungdom hva realfag betyr i praksis, og slik motivere flere til å ta realfag.

Inn tidlig

Vågeng vil gjerne ha bedrifter inn så tidlig som mulig, helst helt ned på barnetrinnet.

– Vi har eksempler på samarbeid mellom bedrifter og barnehager. Det er viktig at elever skjønner så tidlig som mulig hvorfor man lærer, og at læringen ikke slutter når du er ferdig på skolen, sier hun.

Vil ha flere avtaler

I dag finnes det 3500 avtaler mellom bedrifter og skolen. Torsdagens motivasjonsdag er et av tiltakene NHO gjør for å få flere bedrifter til å involvere seg.

– Det er særlig viktig å opprette et samarbeid mellom skolen og de lokale bedriftene. Vi i NHO har oppfordret alle våre 19000 bedrifter om å være med og bidra til læring i skolen, forteller Vågeng.

Les også: Babyboom gir superstudenter

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.