DOKTORGRADER

Bedre logistisk ytelse med IKT

Doktoravhandlingen hans ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet NTNU bidrar til å forstå samspillet mellom logistikkstyringen, IKT-systemene og de involverte organisasjonene.

Bakgrunnen for avhandlingen har vært at noen organisasjoner har lykkes bedre enn andre med å anvende IKT-systemer for å styre logistikkprosessene.

Doktorgradsarbeidet har kombinert logistikk-konseptet Demand Chain Mangement med Aktør - Nettverksteori for å danne et alternativt syn på hvordan organisasjoner benytter IKT-systemer for å støtte logistikkfunksjonene. Det alternative synet tar hensyn til hvordan IKT-systemene understøtter bedriftens logistikkprosesser, samt samspillet mellom disse og resten av organisasjonen. Denne måten å se rollen til IKT-systemer for logistikk på, er deretter blitt brukt til å foreslå seks konseptuelle retningslinjer for hvordan IKT-systemer kan benyttes for å øke den totale logistikkytelsen.

Avhandlingen har tittelen «An alternative perspective on the role of applications of ICT systems for logistics / Et alternativ perspektiv på rollen for anvendelser av IKT-systemer for logistikk». Arbeidet er utført ved Institutt for produksjons- og kvalitetsteknikk NTNU, med professor Asbjørn Rolstadås som veileder. Det er finansiert av Næringslivets idéfond for NTNU.

Odd Jøran Sagegg er sivilingeniør (1998) fra Høgskolen i Narvik og disputerte for graden dr.ing. 21. april. Han er ansatt som rådgiver i Intentia Norge.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.