OFFSHORE

Bedre bensin

Anders J. Steensen
13. apr. 2004 - 08:00

Statoils kompetansesenter for produkter - eller som det heter på statoilsk, PKS (Produktteknisk kompetanse- og servicesenter) ligger på Mongstad.

-Vår oppgave er å utvikle nye typer drivstoff og fyringsprodukter samt drive teknisk service overfor våre kunder, forteller Tugrul Müftüoglu, leder av PKS.

Senteret tar hånd om alle Statoils produkter inkludert marine smøreoljer, med unntak av smøreoljer for biler.

Organisasjonsmessig sorterer ikke avdelingen under Mongstad-raffineriet, men er en serviceinstitusjon til både raffinerier og Statoils markedsføringsapparat. Siste skudd på stammen er at PKS også tilføres spisskompetanse innen biopellets.

- Alle ansatte er ikke lokalisert her på Mongstad, men spredd rundt i Norge samt i Danmark og Sverige , forteller Müftüoglu.

Rundt 60 prosent av virksomheten er rettet mot direkte teknisk service, mens de resterende 40 prosentene går med til forskning og uvikling innen produktteknologi, blande- og analyseteknologi samt koks og karbonteknologi. Statoils mål er å være den ledende leverandøren av drivstoff i Skandinavia.

Utvikling av nye produkter drives hovedsakelig av hensyn til helse og miljø. Forskerne i PKS arbeider med å finne de beste produktene for å tilfredsstille fremtidens forbrukere. De må sikre at de skadelige utslippene er lavest mulig, samtidig som de fungerer best mulig i motorer og fyrkjeler. Virksomheten arbeider aktivt med å sikre kvaliteten produktene.

- Vi er ikke store nok til å utvikle egne additiver, men vi har kompetanse til å finne de rette tilsetningsstoffene samt stille krav til produsentene, understreker sjefen for PKS.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.