KLIMA

BBC: Boris Johnson vil kutte CO2-utslippene med 78 prosent innen 2035

Den britiske regjeringen setter seg svært ambisiøse klimamål, ifølge BBC. Boris Johnson ventes å kunngjøre klimakutt på 78 prosent innen 2035.

Statsminister Boris Johnson, her utenfor 10 Downing Street i forrige uke.
Statsminister Boris Johnson, her utenfor 10 Downing Street i forrige uke. Foto: AP
20. apr. 2021 - 10:50

USAs president Joe Biden er torsdag vert for et klimatoppmøte det er knyttet store forventninger til. Ifølge BBC har britenes statsminister med seg et svært ambisiøst klimamål til møtet.

Et kutt i karbonutslippene på hele 78 prosent innen 2035 vil gjøre Storbritannia verdensledende i klimasammenheng, og klimalovene vil for første gang utvides til å omfatte internasjonal luftfart og skipsfart, melder den britiske statskanalen tirsdag.

Målene den britiske regjeringen har satt seg, innebærer at rådet til den uavhengige Climate Change Committee (CCC) er tatt til følge. Kuttet det vises til, er i forhold til 1990-nivået.

De britiske målene vil bety flere elektriske biler, mer klimavennlig oppvarming, strømproduksjon fra fornybare kilder, og mindre forbruk av kjøtt og meieriprodukter. Hus må isoleres bedre, folk vil måtte oppfordres til å kjøre mindre og sykle mer, og flyreiser vil kanskje måtte bli dyrere, i alle fall for dem som reiser mye.

Klimaaktivister ønsker den britiske regjeringens mål velkommen, men peker på at myndighetene tidligere ikke har lyktes med å oppnå tidligere mål som CCC har satt.

Opposisjonspartiet Labour sier i en kommentar at regjeringen må følge opp retorikken med reelle grep.

Abdul Salam Anwisi foran ødelagte bygninger i Derna i Libya, der mange tusen mennesker omkom i flomkatastrofen i september. En gammel demning brast da området ble rammet av rekordnedbør.
Les også

Klimamøte etter eskalerende ekstremvær: – Forsterker alvoret

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.