DATATELE

Batteritrøbbel for Apple

HETT: Apple brenner også, ikke bare Dell. Men feilen ser i begge tilfeller ut til å ligge hos samme underleverandør.
HETT: Apple brenner også, ikke bare Dell. Men feilen ser i begge tilfeller ut til å ligge hos samme underleverandør. Bilde: Illustrasjon
Mona StrandeMona StrandeJournalist
25. aug. 2006 - 12:28

Apple har oppdaget det de kaller et "sikkerhetsproblem" med batterier til de bærbare modellene iBook G4 og PowerBook G4.

- Ingen kommentar

Litiumionbatteriene er solgt til 12-tommers iBook G4, 12-tommers PowerBook G4 og 15-tommers PowerBook G4 over hele verden, i tidsrommet oktober 2003 til august 2006.

På verdensbasis er 1.8 millioner maskiner solgt med de utrygge batteriene. 700.000 av disse er solgt utenom USA, men Apple vil ikke opplyse hvor mange som er solgt i Norge.

- Det vil jeg ikke si noe om. Vi har ingen kommentar til dette nå, sier Apples PR-sjef i norden, Fredrik Hallstan.

Samme feil

Hallstan vil heller ikke uttale seg om hva problemet er, men det er kjent at feilen ligger i battericellene fra Sony Corporation i Japan.

Ifølge den amerikanske sikkerhetskommisjonen for forbrukerprodukter ( CPSC) skal Apple ha fått ni rapporter om sterkt overopphetede batterier, hvorav to tilfeller skal ha ført til mindre forbrenninger hos brukerne.

Det er nøyaktig samme feil som Dell opplevde, da de for en drøy uke siden tilbakekalte 4.1 millioner batterier på verdensbasis.

Bytteprogram

Tilbakekallingen skjer i samarbeid med CPSC. På deres hjemmesider står det at berørte MAC-eiere skal slutte å bruke maskiner med de tilbakekalte batteriene umiddelbart.

Apple har nå startet et verdensomspennende batteribytteprogram så kundene kan begynne å bruke maskinene sine igjen.

Sjekk om ditt batteri er brannfarlig og må byttes her.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.