KARRIERE

Barn fikk pris for mobilsporing

PRISVINNERE: Fra venstre Hans-Christian Haugli, forskningsdirektør i Telenor, vinnerelevene Øystein Takle Lindholm og Bjørn Skauli samt Trond Smaavik, hovedstyremedlem i NITO.
PRISVINNERE: Fra venstre Hans-Christian Haugli, forskningsdirektør i Telenor, vinnerelevene Øystein Takle Lindholm og Bjørn Skauli samt Trond Smaavik, hovedstyremedlem i NITO. Bilde: Nito
Dag Yngve Dahle
13. juni 2008 - 14:17

Elevenes arbeid "sporingskort med mobilprogram" er en nøyaktig teknisk beskrivelse av et sporingskort som varsler deg via mobil eller PC hvis det kommer bort fra deg.

Kortet kan plasseres i vesker, kamerabager, lommebøker og liknende. Ved tyverier sender det ut et varsel til eieren.

Imponert

Trond Smaavik, hovedstyremedlem i Nito og sivilingeniør i data, er imponert over hva 12-åringene har fått til.

- De har tatt tak i et reelt problem og brukt moderne teknologi til å finne en løsning på det. Løsningene de har valgt tyder på at de har satt seg inn i hvilken teknologi som finnes, og i tillegg mer grunnleggende prinsipper som induksjon, sier Smaavik.

Får skryt

Juryen skryter av prosjektet.

- De har utviklet en idé som kan redusere et samfunnsproblem. Produktet har også en funksjonell design, heter det i juryens begrunnelse.

Prisen gis i kategorien teknologi og design, en av fem spesialpriser i Årets Nysgjerrigper. Den består av 5000 kroner, og deles ut av Nito.

Norges ypperste Einsteinere

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.