OLJE OG GASS

Barents-brønn utsatt nesten ett år

Barentsboring: West Hercules fikk ikke bore Barents-brønnen Ensis. Nå er brønnen utsatt, uten at Statoil vet hvilken rigg som skal brukes.
Barentsboring: West Hercules fikk ikke bore Barents-brønnen Ensis. Nå er brønnen utsatt, uten at Statoil vet hvilken rigg som skal brukes. Bilde: Ole Jørgen Bratland/Equinor
Lars TaraldsenLars TaraldsenJournalist
17. jan. 2014 - 15:32

Barentshavsbrønnen Ensis skulle egentlig ha blitt boret i månedsskiftet oktober/november i fjor, men er nå utsatt for andre gang, og er foreløpig satt til september 2014.

Dette skriver bransjenettsiden Petro.no.

Ikke lov

Årsaken til dette er at Statoil ikke har rukket tidsfristen. Det er nemlig ikke lov til å bore på tidspunktet det kunne ha blitt aktuelt.

– Det er ikke tillatt med leteboring i oljeførende lag i perioden fra 1. mars til og med 31. august i blokkene innenfor 65 kilometer fra grunnlinjen i Barentshavet, sier pressetalsmann for norsk sokkel i Statoil, Ørjan Heradstveit, til Petro.no.

Ikke ny rigg

Det var West Hercules som egentlig skulle ha boret brønnen, og før den foreløpig siste utsettelsen, var planen at riggen skulle trå til på Ensis når den blir ferdig med sin borekampanje rundt Johan Castberg.

Statoil vet foreløpig ikke hvilken rigg som skal bore brønnen.

– Det er ennå ikke besluttet hvilken rigg som skal brukes, sier Heradstveit til nettstedet.

Les også:

Dette er det viktigste for oljebransjen i 2014

Ny flystripe skal få Statoil tilbake til In Amenas

BP måtte skifte 3000 muttere og bolter på Skarv  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.