SAMFERDSEL

Bane Nor jobber for åpning av Follobanen før 1. februar

Det opplyser Bane Nors konserndirektør Gorm Frimannslund til TV 2. Tidligere har det vært anslått at åpningen tidligst kunne skje i februar.

Cato Hellesjø (t.v.) styreleder i Bane Nor og konsernsjef Gorm Frimannslund i Bane Nor ankommer møtet mellom samferdselsminister Jon-Ivar Nygård og ledelsen i Bane Nor, Jernbanedirektoratet og Statens jernbanetilsyn om stengningen av Follobanen.
Cato Hellesjø (t.v.) styreleder i Bane Nor og konsernsjef Gorm Frimannslund i Bane Nor ankommer møtet mellom samferdselsminister Jon-Ivar Nygård og ledelsen i Bane Nor, Jernbanedirektoratet og Statens jernbanetilsyn om stengningen av Follobanen. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB
3. jan. 2023 - 15:15

– Vi planlegger å reåpne banen innen 1. februar. Det er det vi jobber for. Innen denne måneden. Det er det vi jobber med nå, sier han til kanalen.

Follobanen har kostet staten 37 milliarder kroner. Den ble åpnet med brask og bram 11. desember, men måtte stenge igjen etter kun åtte dager på grunn av varmgang i et elektrisk anlegg.

Det har vært usikkert når banen kan starte opp igjen, men Bane Nor har tidligere opplyst at den tidligst kan åpnes fra februar.

Samferdselsministeren sitter i ettermiddag i et møte med Bane Nor, Jernbanedirektoratet og Statens jernbanetilsyn om saken. De skal møte pressen etter dette.

Både reisende og politikere er oppgitt over situasjonen. Pendlere fra Mysen, Moss og Ski-området må belage seg på alternative ruter for Follobanen. I første omgang til og med den 8. januar, og deretter an annen løsning etter 9. januar, skriver Østlandets Blad.

Byggfagene brøt fredag formiddag den frivillige meklingen med NHO Byggenæringen. Om det ikke blir enighet ved tvungen mekling, blir det storstreik.
Les også

Fellesforbundet: Brudd i mekling for byggfagene

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.