ARBEIDSLIV

Bamsefest på Blindern

Det går tre år mellom hver gang det avholdes Biørnegilde. Studentene ved Mat.Nat. jobber frivillig med arrangementet.

Realistforeningen har hatt god tid til å legge sine kreative hoder i bløt. Resultatet foreligger nå. Programmet er spekket med høyt vitenskapelig innhold og uhøytidelige morsomheter.

Temaoverskriftene lover et skrått blikk på ulike temaer: "Matematikk i Andeby", "Kjemi i hverdagen og på kjøkkenet", "Bisarre dinosaurer, "Hvor syk bør legen tro du er for å få deg innlagt på sykehus?".

"Forebygging av bakrus" har vel et dårligere besøkspotensial enn motsatsen - pleie av bakrus. Sistnevnte burde antakelig være like aktuelt for de unge realister. Foreningen deres har nemlig to mål - eller "formaal" som det heter i det litt aldredommelige akademikersproget: "Foreningens formaal er dobbelt: Et videnskapeligt og et selskapeligt." Hvordan vektforholdet mellom de to mål skal være, sier formaals-paragrafen intet om.

Selskapeligheter blir det sikkert like mye - eller mer av - som faglig.

Fag og skjemt er gjemt bort i konkurransen: Den mest unyttige oppfinnelse. Kanskje kommer det noe nyttig ut av det også?

Et Biørnegilde har naturlig nok invitert en liten navnefrende - Lillebjørn med etternavn Nilsen - til å synge. Rapingen tar Gatas Parlament seg av.

Følg linken og se hele programmet.

Gildet arrangeres 13.-21. februar ved Universitetet i Oslo.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.