BERTELSEN & GARPESTAD

B&G kjøper majoriteten i Ra1 Anlegg, og Langemyr rykker opp

Sjefen i Ra1 Gruppen blir ny daglig leder i konsernet.

Den nye konsernledelsen i B&G: Fv. Øyvind Langemyr som nå er konserndirektør i B&G, Geir Nesland Nilsen, ny daglig leder i B&G, og Sverre Garpestad, styreleder i B&G.
Den nye konsernledelsen i B&G: Fv. Øyvind Langemyr som nå er konserndirektør i B&G, Geir Nesland Nilsen, ny daglig leder i B&G, og Sverre Garpestad, styreleder i B&G. Foto: B&G
18. des. 2023 - 08:53

Daglig leder Øyvind Langemyr rykker opp til nyopprettet stilling som konserndirektør i entreprenørkonsernet Bertelsen & Garpestad.

– Øyvind har gjort en formidabel jobb siden han kom inn som daglig leder i 2010. Vi er sikre på at han er rett mann på rett plass til å lede neste utviklingssteg for Bertelsen & Garpestad, sier styreleder Sverre Garpestad i en pressemelding.

I 2023 omsetter Bertelsen & Garpestad for rundt 2,9 milliarder kroner. Styret og eierne mener at det nå er nødvendig å endre organisasjonen i B&G og de 13 tilhørende datterselskapene.

Nåværende sjef i Ra1 Gruppen, Geir Nesland Nilsen overtar som ny daglig leder i B&G.

Nilsen kommer fra Øyestad i Arendal. Han er utdannet sivilingeniør fra NTH og har erfaring fra ledende roller fra blant annet Betonmast, Implenia og NRC. Han har bygget opp selskapet HAG Anlegg og de siste årene entreprenørkonsernet Ra1 Gruppen.

– Geir er en av Norges råeste ledere i anleggsbransjen. Vi er utrolig glade for å ha fått en slik kapasitet med på laget, sier Garpestad i meldingen.

Som en del av prosessen kjøper B&G aksjemajoriteten i Ra1 Anlegg AS og innleder et samarbeid med Ra1 Gruppen, som blant annet opererer i byggemarkedet.

Selskapet Ra1 Anlegg omsatte for 88 millioner kroner i 2022, mens hele Ra1 Gruppen hadde en omsetning på oppunder 400 millioner kroner samme år. 

Kraftig vekst

Fra å omsette for 175 millioner kroner i 2010, har B&G Gruppen pr. desember 2023 en ordrereserve på rundt 4,5 milliarder kroner.

Det er en formidabel vekst Langemyr har stått i spissen for som leder av selskapet.

– Vi brukte en del tid på å overbevise Øyvind om at han skulle ta jobben hos oss. De resultatene vi har oppnådd under hans ledelse viser at vi valgte rett. I de siste årene har han i tillegg ledet an i arbeidet for at selskapet skal sette dagsorden for det grønne skiftet i bransjen vår, blant annet gjennom prosjektet «Go Green». Selskapet er i posisjon for fortsatt vekst. Det krever at vi gjør organisatoriske tilpasninger. Øyvind får nå enda større ansvar samtidig som vi bruker anledningen til å hente inn ny kompetanse, sier Sverre Garpestad.

– Selskapet har tilegnet seg en unik kompetanse og at vi har mennesker på laget som viser et eierskap til de oppgavene som skal løses. Jeg er helt trygg på at vi er godt rustet for årene som kommer og er veldig motivert til å bidra til fortsatt vekst for Bertelsen & Garpestad, sier Langemyr.

Velforeningen på Bjertnestunet ønsker ikke å overta ansvaret for uteområdene før de er utbedret.
Les også

Nekter å overta fellesarealer: – Vi rører ikke noe som ikke er bygd opp slik det skal

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.