E39 BETNA-HESTNES

Ga høyeste tilbud på E39 mellom Betna og Hestnes - vant oppdraget

Entreprenøren Bertelsen & Garpestad har vunnet anbudskonkurransen om å bygge ny E39 mellom Betna og Hestnes i Heim kommune, selv om de lå høyest av tre ved anbudsåpning.

Bertelsen & Garpestad er valgt som entreprenør for strekningen Betna-Hestnes.
Bertelsen & Garpestad er valgt som entreprenør for strekningen Betna-Hestnes. Illustrasjon: Statens vegvesen
12. okt. 2021 - 10:13

Entreprenørselskapet var en av tre leverandører som etter prekvalifisering fikk invitasjon til å levere tilbud på oppdraget, og det var Bertelsen & Garpestad som hadde best forhold mellom pris og kvalitet.

– Jeg er fornøyd med konkurransen. Vi har hatt tre kompetente leverandørgrupperinger som alle var innenfor styringsrammen vår i sine endelige tilbud, sier prosjektleder i Statens vegvesen, Odd Helge Innerdal, i en pressemelding.

Bertelsen & Garpestad er innstilt som vinner av anbudskonkurransen med en konkurransesum på cirka 668 millioner kroner eks. mva. Tilbudssummen på rundt 798 millioner kroner eks. mva. ligger innenfor Statens vegvesens styringsramme for prosjektet, heter det i meldingen.

Den nye brua over Reisaelva i Nordreisa skal skyves på plass over elva når den er klar.
Les også

Denne brua skal først bygges på en fotballbane

Har med seg Veidekke Entreprenør og Sweco Norge

Oppdraget skal gjennomføres som totalentreprise, og Bertelsen & Garpestad har med seg Veidekke Entreprenør som underentreprenør på konstruksjon og Sweco Norge som ansvarlig prosjekterende.

I tillegg til pris ble det også gjort en merverdivurdering, opplyser Vegvesenet. Disse elementene ble vurdert og verdsatt:

  • Tilbydernes plan for gjennomføring av oppdraget
  • Organisering og tilbudt nøkkelpersonell
  • Ivaretakelse av helse, miljø og sikkerhet
  • Anleggets kvalitet

Merverdien ble trukket fra tilbudssummen, og ga konkurransesummen som var avgjørende for tildelingen av oppdraget.

Tilbyderne hadde etter kontrollregning og noen korrigeringer følgende tilbuds- og konkurransesummer (alle summer er eks. mva.):

Rangering

Entreprenør

Tilbudssum

Konkurransesum

1

Bertelsen & Garpestad

797.964.692

668.139.692

2

Arbeidsfellesskapet Syltern og  Metrostav

789.128.240

686.503.240

3

Hæhre Entreprenør

774.520.914

710.620.914

Klagefristen for tilbyderne er 22. oktober. Dersom det ikke kommer inn klager på anskaffelsen, vil Vegvesenet signere kontrakt med Bertelsen & Garpestad etter at denne fristen har gått ut.

Maskinene på bildet har ingen tilknytning til saken.
Les også

Vurderer rettssak: Kommune ble ilagt gebyr etter strid om brøytekontrakt

Om prosjektet

E39 Betna-Hestnes er en del av strekningen E39 Betna-Stormyra. Prosjektet er en del av ferjefri og utbedret E39 mellom Kristiansand og Trondheim.

Kontrakten omfatter prosjektering og bygging av 12,8 kilometer ny tofeltsvei mellom Betna og Hestnes i Heim kommune. Veien vil få en strekning på cirka ni kilometer med fartsgrense 90 km/t. I tillegg til veibyggingen består anlegget av 12 konstruksjoner med lengde fra elleve til 136 meter. Arbeidet skal utføres som totalentreprise der prosjekteringen inngår i leveransen.

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård avduket i desember en av nettstasjonene som Statens vegvesen bruker i byggingen av ny miljøgate i Gran sentrum. Dette gjøres tilnærmet utslippsfritt. Pilotprosjektet fikk midler i 2023, og fullføres før jul i 2024.
Les også

Vil bruke 58 millioner på utslippsfrie anleggsplasser

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.