INDUSTRI

Avviser nedbemanning i Innovasjon Norge

Internt notat viser at antall ansatte med millionlønn øker.

Administrerende direktør i Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth, avviser at det vil bli nedbemanninger som følge av lederlønningene.
Administrerende direktør i Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth, avviser at det vil bli nedbemanninger som følge av lederlønningene. Bilde: Maria Amelie
NTB NTB
26. nov. 2015 - 15:40

136 ansatte i Innovasjon Norge tjener over 800.000 kroner i året. Men noen nedbemanning på grunn av lønnsfesten er det ikke planer om.

– Det er ingen planer om ny nedbemanning som følge av endringer i lederlønninger i selskapet. Dette vil aldri være et argument for nye kutt. Det er heller ikke lønnsgalopp som har preget Innovasjon Norge i omstillingsåret 2015, sier Anita Krohn Traaseth, administrerende direktør i Innovasjon Norge, i en pressemelding.

Traaseth har en fast lønn på 2,5 millioner kroner i året

Men uten større bevilgning eller endret lønnspolitikk, kan nedbemanning bli nødvendig. Et internt notat viser at det på bare ett år er blitt 39 flere som tjener over 800.000. Antall ansatte med millionlønn har økt fra 27 til 38, skriver Dagsavisen.

«Utviklingen virker også for stor til å kunne forklares med kompetansedreining, og kan virke oppsiktsvekkende i en statlig bedrift», står det i notatet avisen har fått innsyn i.

  • Les også:

SV krever svar

SV reagerer kraftig på lønnsnivået. Torgeir Knag Fylkesnes, SVs næringspolitiske talsperson, forteller til Nettavisen at han nærmest ble sjokkert da han leste saken i Dagsavisen.

– At ansatte i Innovasjon Norge skulle ha så høye lønninger, er overraskende. Dette slo ned som en bombe, sier Knag Fylkesnes.

– Det er en enorm lønnsvekst, og jeg forstår ikke hva som skjer i Innovasjon Norge som skulle forsvare slike lønninger. 800.000 kroner er mer enn det SVs stortingsrepresentanter får i lønn, sier han.

– Jeg vil spørre næringsministeren om hun har vært klar over lønnsutviklingen i Innovasjon Norge, og om hva som skal gjøres for å få et mer normalt lønnsnivå i bedriften, sier Knag Fylkesnes.

Ny ledergruppe

Lønnsveksten kommer samtidig som selskapet er i en omstillingsfase og fikk kuttet bevilgningen over statsbudsjettet med 107 millioner kroner i 2015. Konsekvensen av det blir en reduksjon på 60-70 årsverk, skrev toppsjef Anita Krohn Traaseth i sin blogg i vår.

I notatet gis det også uttrykk for bekymring for at det blir nødvendig med en ny nedbemanningsrunde dersom ikke bevilgningene eller lønnspolitikken endres.

Selskapet har fått ny ledergruppe, noe som ifølge informasjonsavdelingen er med på å forklare lønnshoppet. I tillegg skal enkelte ha fått større ansvar.

Det skal være planer om å gjøre noe med lønnspolitikken. Blant annet skal antall ledere på «ledernivå 2» ned fra 69 til 43. Det skal være gjennomført i løpet av neste år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.