KRAFT

- Avgjørende for å utvikle solarindustrien

Erik Stensrud Marstein, stedfortredende avdelingssjef ved Institutt for energiteknikk (IFE).
Erik Stensrud Marstein, stedfortredende avdelingssjef ved Institutt for energiteknikk (IFE). Bilde: Mona Sprenger
Mona Sprenger
4. feb. 2009 - 15:54

- Vi må forene forskningskreftene for å bli viktig internasjonalt, sier Martin Nese i REC.

I dag går champagnekorkene på IFE i taket. I dag ble instituttet pekt ut til et forskningssenter for miljøvennlig energi (FEM).

Anerkjennelse

- Dette er veldig bra. Det er en viktig anerkjennelse at myndighetene ser hvilket stort potensial vi har i Norge på solsiden. Midlene betyr veldig mye for oss. Vi får langsiktighet og romslighet til å gå inn i større prosjekter, sier stedfortredende avdelingssjef Erik Stensrud Marstein ved IFE.

Senteret skal samle et landslag i solcelleforskning i Norge for å takle de store forskningsutfordringene. Alle de viktigste forskningsmiljøene og industripartnere i Norge innen solcelleteknologi skal delta.

- Solcellesenteret vil forske langs hele verdikjeden fra solcellematerialer til ferdige solcellepaneler, sier Stensrud Marstein ved IFE.

Internasjonalt

Forskningen i senteret skal bidra til mer konkurransedyktige strømpriser fra solceller.

- Det er viktig å samle forskningsvirksomheten i et senter med bevilgninger fra myndighetene. Det er avgjørende for å utvikle solarindustrien. Landslagstanken er veldig viktig for dette senteret. Vi må forene forskningskreftene for å bli viktig internasjonalt. Det kan vi ikke gjøre hver for oss, sier Martin Nese i REC, som er en partner i senteret.

- For REC er det en viktig forutsetning å kunne finne og utvikle kompetanse hjemme, sier han.

- Landslagene innen fornybar energi

Les mer om: