ENERGI

Atomkraftverk i California kan få lengre liv

Californias guvernør vil forlenge levetiden til delstatens siste kjernekraftverk med fem til ti år for å sikre strømforsyningen i en tid med klimaendringer.

Diablo Canyon er det siste kjernekraftverket som er i drift i California. Det skal etter planen stenge i 2025, men nå vil guvernør Gavin Newsom forlenge driften for å sikre strømforsyningen i delstaten
Diablo Canyon er det siste kjernekraftverket som er i drift i California. Det skal etter planen stenge i 2025, men nå vil guvernør Gavin Newsom forlenge driften for å sikre strømforsyningen i delstaten Michael Mariant
13. aug. 2022 - 18:39

Kraftverket Diablo Canyon skulle etter planen stenge i 2025, men forslaget om å holde driften i gang også etter det har blåst nytt liv i en diskusjon om hvor godt atomanlegget er sikret mot jordskjelv.

Guvernør Gavin Newsoms kritikere sier også at forslaget er en enorm økonomisk gavepakke til kraftselskapet Pacific Gas & Electric, og at det vil undergrave delstaten miljøsikkerhetstiltak.

Forslaget inkluderer et lån på 1,4 milliarder dollar, som kan ettergis. Planen må hurtigbehandles dersom reaktorene skal kunne holdes i gang. Lånetaket tilsvarer rundt 13,4 milliarder kroner til dagens kurs.

Kjernekraftverket, som ligger ved kysten mellom Los Angeles og San Francisco, står for 9 prosent av strømproduksjonen i California. Videre drift etter 2025 er «avgjørende for sikre påliteligheten til hele delstatens energisystem», heter det i guvernørens forslag.

Morten Stordalen er lite fornøyd med regjeringens manglende prioritering av Vestfold i NTP.
Les også

Frp om NTP: – En Vestfold-fiendtlig regjering

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.