KRAFT

Atomansvarlige får sparken i Japan

Teppet går ned for flere av økonomi-, handels- og industriminister Banri Kaiedas medarbeidere. Han vil blåse nytt liv i departementet som er ansvarlig for kjernekraftindustrien i Japan.
Teppet går ned for flere av økonomi-, handels- og industriminister Banri Kaiedas medarbeidere. Han vil blåse nytt liv i departementet som er ansvarlig for kjernekraftindustrien i Japan. Bilde: Reuters / Scanpix
4. aug. 2011 - 10:23

Grunnen er måten krisen ved kjernekraftanlegget i Fukushima ble håndtert på, og skandalene i etterkant som har ført til mistro til landets atompolitikk.

Japan-reaktorer i drift etter stresstest

Banri Kaieda, økonomi-, handels- og industriminister, sier at han skal gjøre et bytte i staben i det mektige departementet, som både fremmer og regulerer kjernekraftindustrien.

Ministeren sier han ønsker å puste nytt liv i departementet.

De som blir byttet ut er departementets viseminister, sjefen for naturressursverket og lederen for atomsikkerhetsverket, fortalte ministeren på en pressekonferanse torsdag.

Les mer om Fukushima-ulykken:

Japan undervurderte tsunamifare

Doblet antall søkere til kjernekraftstudier

Blix: Kjernekraften er holdbar

– Bør utfase kjernekraften

Japan må legge nye kraftplaner

Nordmann måler høy stråling i Japan

– Fukushima stopper europeisk kjernekraft

Hva er stråling?

Skremselet fra Tsjernobyl

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.