T2

Asus med "Kinect-kopi"

Stein Jarle Olsen
1. mars 2011 - 14:36

HANNOVER: Det har vært mye snakk om Microsofts Kinect-teknologi og at den kommer til å få offisiell støtte for PC etter hvert.

Xtion

Nå kommer taiwanerne i Asus Microsoft i forkjøpet, og lanserer sin egen bevegelseskontroller. Den har riktignok såvidt vært vist på CES tidligere, men dette er første gangen vi har rukket å ta den i øyesyn.

Xtion, som selve kameraet heter, er kombinert med et sett med sender og mottaker, kalt WAVI, slik at den fulle løsningen heter WAVI Xtion.

Full kontroll

Konseptet er relativt enkelt – trådløs streaming av grensesnitt og video- og spillmateriale i opptil full HD-oppløsning, og et kamera foran TV-en som gir kontroll over PC-grensesnittet trådløst og uten kontrollere.

Sammen med kontrolleren lanserer Asus også selvfølgelig en egen applikasjonsbutikk, kalt Asus@Vibe. Her vil både spill og andre applikasjoner til kontrollerløsningen bli tilgjengelig etter hvert.

Asus WAVI Xtion - til forveksling lik Microsoft Kinect. FOTO: Stein Jarle Olsen
Asus WAVI Xtion - til forveksling lik Microsoft Kinect. FOTO: Stein Jarle Olsen

Som Kinect

Rent teknisk har Xtion-panelet en kombinasjon av et vanlig kamera og en dybdesensor, ikke ulikt nevnte Kinect.

Den skal fungere fra 0,8 til 3,5 meter og støtter foreløpig kun Windows XP, Vista og 7.

Både overføring og strømforsyning gjøres med USB 2.0.

TEST: Fabelaktig mosjons-moro

8 kanaler

WAVI-settet opererer på 5 GHz-båndet, benytter HDMI som standard og har en rekkevidde på opptil 25 meter, ifølge Asus. Det gir muligheter til å overføre materiale i 1080p, samt opptil 8-kanals lyd.

Støtte for trådløs USB gir også muligheter til å bruke trådløs mus og tastatur foran TV-en, selv om PC-en står langt unna.

Teknologien kommer for øvrig fra PrimeSense, det samme selskapet som jobbet med Microsoft på Kinect.

WAVI er basert på trådløs HDMI, og lar deg sende full HD-materiale over opptil 25 meter. FOTO: Stein Jarle Olsen
WAVI er basert på trådløs HDMI, og lar deg sende full HD-materiale over opptil 25 meter. FOTO: Stein Jarle Olsen

Inntrykk

Teknisk Ukeblads utsendtes inntrykk fra et travelt messegulv var at løsningen minnet veldig om Microsofts løsning, både i responstid og utforming.

Vi ble ikke nevneverdig imponert av spilldelen – for å få noen særlig grad av realisme er responstiden rett og slett for høy, og den så også ut til å være noen millisekunder høyere enn på Kinect.

Asus håper WAVI Xtion er på markedet i løpet av mai, men det er usikkert om det kommer til Norge med det første. Prisen er også ukjent.

Mer fra CeBIT:

Trådløs skjerm fra Fujitsu

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.