Asus først med Android 4.1?

Ytelsesmålinger kan ha avslørt det første apparatet med Android 4.1 Jelly Bean

Asus først med Android 4.1?

Ytelsesmålinger kan ha avslørt det første apparatet med Android 4.1 Jelly Bean

Det er allerede sluppet løs tre offisielle "Google-telefoner": Nexus One, Nexus S og Galaxy Nexus. Og det ventes at Nexus-serien etterhvert også vil utvides til tablet-fronten. 

Konseptet skal være det samme, altså at en etablert produsent lager en Google-brandet tablet som kjører på en ny - og helt ren - utgave av Android. 

Blant de heteste kandidatene for å føre Nexus-serien over på nettbrett er Asus, og nylig dukket det opp ytelsesmålinger gjort med Basemark, som mer enn antyder at denne spådommen går i oppfyllelse.

Sju tommer, Tegra 3 og Android 4.1

I Basemark-målingen er tableten oppgitt med navnet Google Asus Nexus 7, noe som tyder på at vi snakker om en sjutommersvariant.

Maskinvaren i tableten er er det Nvidia som står bak. Vi snakker altså om Tegra 3, med fire prosessorkjerner som tikker på 1,3 GHz, i tillegg til en støttekjerne som stopper på 500 MHz.

Siden det tross alt er snakk om et Nexus-produkt kan du forvente at det kommer med en ny versjon av Android-plattformen. Denne gangen er det snakk om versjon 4.1 Jelly Bean.

Også til mobiltelefoner

Som kjent har Google gått bort fra å lage forskjellige varianter av Android for nettbrett og mobiltelefoner, noe som i teorien betyr at Galaxy Nexus-eiere også skal få oppdateringen med en gang den er ferdig. Samtidig har Google en jobb å gjøre før tilliten her er gjenopprettet, etter at de rotet det skikkelig til med Android 4.0-oppdateringen til Nexus S.

Vi regner med å få hyppige doser med rykter i tiden som kommer, og skal sørge for å ha den kommende Asus-tableten på radaren.

Kilder: Android Police, RightWare

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå