MOBIL

Asus først med Android 4.1?

Ytelsesmålinger kan ha avslørt det første apparatet med Android 4.1 Jelly Bean

30. mai 2012 - 18:00

Det er allerede sluppet løs tre offisielle "Google-telefoner": Nexus One, Nexus S og Galaxy Nexus. Og det ventes at Nexus-serien etterhvert også vil utvides til tablet-fronten. 

Konseptet skal være det samme, altså at en etablert produsent lager en Google-brandet tablet som kjører på en ny - og helt ren - utgave av Android. 

Blant de heteste kandidatene for å føre Nexus-serien over på nettbrett er Asus, og nylig dukket det opp ytelsesmålinger gjort med Basemark, som mer enn antyder at denne spådommen går i oppfyllelse.

Sju tommer, Tegra 3 og Android 4.1

I Basemark-målingen er tableten oppgitt med navnet Google Asus Nexus 7, noe som tyder på at vi snakker om en sjutommersvariant.

Maskinvaren i tableten er er det Nvidia som står bak. Vi snakker altså om Tegra 3, med fire prosessorkjerner som tikker på 1,3 GHz, i tillegg til en støttekjerne som stopper på 500 MHz.

Siden det tross alt er snakk om et Nexus-produkt kan du forvente at det kommer med en ny versjon av Android-plattformen. Denne gangen er det snakk om versjon 4.1 Jelly Bean.

Også til mobiltelefoner

Som kjent har Google gått bort fra å lage forskjellige varianter av Android for nettbrett og mobiltelefoner, noe som i teorien betyr at Galaxy Nexus-eiere også skal få oppdateringen med en gang den er ferdig. Samtidig har Google en jobb å gjøre før tilliten her er gjenopprettet, etter at de rotet det skikkelig til med Android 4.0-oppdateringen til Nexus S.

Vi regner med å få hyppige doser med rykter i tiden som kommer, og skal sørge for å ha den kommende Asus-tableten på radaren.

Kilder: Android Police, RightWare

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.