FORSVAR

Asker klager på at sprengstoffabrikk får øke utslippene i Oslofjorden

Asker kommune har sendt inn klage på Klima- og miljødepartementets avgjørelse om å utvide utslippstillatelsen for sprengstoffabrikken Chemring Nobel AS

Fabrikken til Chemring Nobel ligger på Sætre, med utslipp til Håøyfjorden i Indre Oslofjord. Det er like ved blant annet Håøya og Oscarsborg, som ses på bildet.
Fabrikken til Chemring Nobel ligger på Sætre, med utslipp til Håøyfjorden i Indre Oslofjord. Det er like ved blant annet Håøya og Oscarsborg, som ses på bildet. Foto: Snorre Veggan/NTB
14. mars 2024 - 12:32

Chemring Nobel får femdoble sitt nitrogenutslipp i fjorden, skrev Teknisk Ukeblad i forrige uke.

Ifølge Asker kommune er vedtaket preget av hastverksarbeid og dårlig forankring.

– Vi har forståelse for formålet med økt produksjon ved Chemring Nobel, men oppfatter den gitte utslippstillatelsen som et stort tilbakeskritt for arbeidet med å redde Oslofjorden, sier Asker-ordfører Lene Conradi.

Hun mener det er frustrerende, når kommunene rundt Oslofjorden bruker milliarder av kroner på tiltak for å redusere utslippene til fjorden.

– Vi forventer at klagen i sin helhet blir fulgt opp og ivaretatt, sier hun.

Ifølge ordføreren har kommunen hatt gode møter med Chemring Nobel AS om videre oppfølging, og hun understreker at det nå handler om hvordan og hva staten kan og bør bidra med.

Fabrikken til Chemring Nobel ligger på Sætre, med utslipp til Håøyfjorden i Indre Oslofjord. Det er like ved blant annet Håøya og Oscarsborg, som ses på bildet.
Les også

Sprengstoff-fabrikk får femdoble utslipp i Oslofjorden

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.