INDUSTRI

Askeladden starter opp igjen

NY START: Askeladden starter opp igjen produksjon av båter i tredje kvartal i år.
NY START: Askeladden starter opp igjen produksjon av båter i tredje kvartal i år. Bilde: Asbjørn Goa
Camilla Aadland
13. mars 2009 - 12:52

Tidligere daglig leder Henrik J. Askvik har sammen med industriinvestor Mons Tore Lyssand overtatt varemerket, produksjonsrettighetene og bygningsmassen, og skal nå videreføre det populære båtmerket, melder Båtliv .

– Jeg er svært glad for at vi har lykkes med å kunne starte opp igjen produksjonen av Askeladden. Det har vært en tung tid for alle involverte, men vi har jobbet på spreng for at Askeladden skal leve videre. Det har vi nå fått til, og jeg tror dette er godt nytt for mange båtelskere rundt om i landet, sier Henrik J. Askvik i en pressemelding.Forsiktig oppstart

Askvik var selv medeier og daglig leder i det konkursrammede selskapet Henrik J. Askviks Sønner AS, som ble startet av hans bestefar med samme navn for snart 100 år siden, i 1911.

Det nye selskapet vil ha navnet Askeladden Boats AS, og Askvik blir daglig leder.

Produksjonsstart er planlagt tredje kvartal i år. Askvik sier oppstarten vil bli forsiktig.

– Med en nøktern oppstart vil det skapes en god etterspørsel for Askeladden-båtene frem mot 2010-sesongen, sier Askvik.To store eiere

Det nye driftselskapet Askeladden Boats AS vil bli et 100 prosent eid datterselskap av Askeladden Holding AS som overtar varemerke, former, produksjonsrettigheter, driftsmidler, råvarelager og sjøeiendommen ved Askvik kai.

Industrieiendommen overtas av Moly AS hvor Askeladden Boats AS blir leietaker. Morselskapet Askeladden Holdning AS vil eies av Moly AS (66 prosent) og Henrik J. Askvik (34 prosent).

Bak Moly AS står Mons Tore Lyssand som har lang erfaring med industrivirksomheter, både som leder og eier. Lyssand vil være leder for styrene i den nye selskapsstrukturen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.