PRODUKSJON

Asia krydrer Hydro

GODT HUMØR: Generaldirektør Eivind Reiten mener at det er særskilt god å være i Hydro
GODT HUMØR: Generaldirektør Eivind Reiten mener at det er særskilt god å være i Hydro
Anders J. Steensen
15. feb. 2005 - 14:20

Generaldirektør Eyvind Reiten la særlig vekt på at det var rekordhøye oljepriser og aluminiumspriser samtidig da han presenteret resultatene i dag.

– Selv om vi normaliserer olje- og aluminiumsprisene (oljepris 175 kroner fatet og aluminiumspris på 10 500 kroner tonnet) så har vi økt lønnsomhet, sier Reiten.

Driftsinntektene økte med nesten 22 milliarder fra 2003, til 155 milliarder kroner. Driftsresultatet ble nær 32 milliarder, opp 10 milliarder. Etter finansposter er overskudd før skatt på 33 milliarder kroner. I finanspostene ligger en gevinst på 1,6 milliarder grunnet svakere dollar.

Endelig resultat etter skatt ble på 12,5 milliarder. Fortjenesten per aksje var på 45,10 kroner.

– Vi mener at dette er meget tilfredsstillende for våre aksjonærer. Vi foreslår derfor et utbytte på 20 kroner per aksje, sier Reiten. Han understreker at med en gjeldsgrad på 11 prosent inklusive pensjonsforpliktelsene så har Hydro en særdeles sterk posisjon til å investere videre.

Både Olje- og energi og Aluminium har økt lønnsomhet, men det er fortsatt mye å hente.

– Aluimprove, vårt forbedringsprogram i Norge, går bra. Dette klarer vi å gjennomføre til lavere kostnader enn opprinnelig anntatt. Nå konsentrerer vi oss mer om den tyske virksomheten vår. De produserer til markeder med pressede marginer. Selv om aluminiumsprisene er steget, så gjelder det også energiprisene inn til virksomhetene, slik at gevinstene blir ikke så store som vi ønsker. Vi arbeider hardt med å få opp lønnsomheten i Tyskland, forteller informasjonssjef Thomas Knutzen i Hydro Aluminium.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.