MOBIL

ARM klare med nye grafikkbrikker

Selskapet bak Mali-grafikken i Galaxy S III har lansert neste generasjon grafikkbrikker 

9. aug. 2012 - 13:59

ARM viste for alvor at de kan lage heftig maskinvare i fjor, da Mali-400MP-brikken i Galaxy S II parkerte det som fantes av konkurrenter. I årets Galaxy S III finner du en oppklokket versjon av denne grafikkbrikken, med dobbelt så mange kjerner.

LES OGSÅ: Test av Samsung Galaxy S III

Det begynner å bli en stund siden ARM første gang viste frem Mali-T600, som er oppfølgerserien til Mali-400. Foreløpig har ingen produsenter tatt i bruk denne grafikkmaskinvaren i systembrikkene sine, og nå ser det ut til at det heller ikke skjer: ARM har nemlig allerede avduket andre generasjon i T600-serien sin.

Den nye serien består av tre forskjellige brikker - Mali-T624, Mali-T628 og Mali-T678. Av disse er T624 og T628 beregnet på mobiltelefoner, mens T678 er laget for nettbrett. 

Ytelsesøkningen i forhold til den første generasjonen T6xx-brikker skal være på 50 prosent, noe som i bunn og grunn ikke sier oss så mye, da vi aldri har sett disse i aksjon. Uansett er det snakk om et betydelig hakk opp fra grafikkbrikkene som finnes i dag.

Strømforbruk er et sentralt punkt i en mobilhverdag der telefonene blir mer og mer krevende. I den nye T600-serien har ARM brukt såkalt ASTC-teknologi (Adaptive Scalable Texture Comression). Dette er, veldig forenklet, en metode for å ta opp mindre av båndbredden mellom grafikkbrikken og minnet, noe som senker strømforbruket samtidig som bildekvaliteten blir bedre. De tekniske detaljene kan du lese hos ARM

Samsung med på skipet

Samsung har utelukkende holdt seg til ARM-grafikk i Exynos-systembrikkene sine, og har allerede sagt at den nye Mali-generasjonen er svært viktig for selskapet og vil bidra til at kommende Exynos-brikker vil kunne innfri forbrukernes krav.

Nøyaktig når vi kan forvente å se ferdige produkter med det nyeste ARM-kruttet bak dekslene er usikkert. Om vi skal drive med litt vill gjetting så tipper vi Mobile World Congress i februar vil være debut-arenaen.

Kilde: ARM

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.