BYGG

Arkitekter vil bygge en hel bydel i høyden

Høster energi fra alger og filtrerer luft.

25. sep. 2014 - 19:43

Cloud Citizen er et futuristisk bykonsept som er utviklet av arkitektselskapet Urban Future Organization (UFO) og CR-design.

UFOs avdeling i Kina har fått hjelp av eksperter innen datadesign og regenerativ design med Chalmers Tekniske Universitet i Sverige.

Nylig har de vunnet førsteprisen i konkurransen Shenzen Bay Super City for konseptet.

Les også: Se Snøhettas nye superbibliotek

En tredje dimensjon

Konkurransen skal ha hatt som vilkår å komme en en plan om et nytt 170 hektars finansdistrikt inkludert tre skyskrapere, kulturelle bygninger og

I stedet for tre enkeltstående skyskrapere, valgte arkitektene å bygge ut en sammenkoblet "megastruktur" som ifølge dem selv vil skape en tredje dimensjon til byen.

Bygget er tiltenkt å kombinere kontor, handel, fritidsaktiviteter og kultur. Det høyeste punktet skal rage 680 meter over bakkenivå.

Les også: Slik skal de beskytte Venezia mot havet

Miljøtiltak

UFO har arkitekter fra mange kanter av verden inkludert Norge og Sverige. Selskapet beskriver seg selv som miljøvernere.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

– Cloud Citizen er like mye en strategi for hvordan man skal bygge fremtidens byer slik at de er i stand til å gi tilbake mer til miljøet enn det koster, sier arkitektene på deres nettsted.

Bydelen skal forsøke å knytte bydelene nærmere naturen. Den skal angivelig høste regnvann, produsere strøm fra sol, vind og alger, lagre karbon og filtrere partikler i luften. Dette skal skape vekstvilkår for ville planter og matproduksjonsmoduler i avstengte områder.

– "Himmelparker" fører "himmelinnbyggerne" (cloud citizens) nærmere natur, fritid og sunnere livsstiler, som er en drøm om en ny kinesisk generasjon, skriver UFO.

Les også:

Disse byene synker  

Bygger verdens høyeste skyskraper med 80.000 tonn stål

Så mye har Oslo forandret seg på bare seks år  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.