KARRIERE

Årets Utdanningskvalitetspris går til ...

Håkon Malkomsen
29. apr. 2008 - 16:44

Høgskolen i Telemark får i dag Kunnskapsdepartementets Utdanningskvalitetspris for sin treårige ingeniørutdanning kalt Y-Vei, Yrkesfaglig vei til ingeniør.

Premien er 500.000 kroner.– Bedre enn allmennfaglige

Denne utdanningen tar opp yrkesfaglige kandidater med fagbrev innen elektrorelaterte fag.

"Høgskolen i Telemark kan dokumentere resultater hvor fagbrevkandidatene gjør det signifikant bedre enn ordinære studenter i sammenlignbare teoretiske fag. I tillegg er gjennomføringsgraden betydelig bedre. Høgskolen i Telemark har hatt et godt samarbeid med bransjeorganisasjonene i opprettelsen av studiet og arbeidslivet har tatt godt imot kandidatene.", heter det i juryens begrunnelse.

Komiteen har lagt vekt på at Høgskolen i Telemark har hatt et godt samspill med næringslivet, studentene underveis og fagmiljøet.NITO fornøyd

– All erfaring tilsier at disse kandidatene har den kompetansen næringslivet etterspør og krever. Vi ser at de yrkesfaglige kandidatene har et veldig bevisst forhold til utdanning, sier Marit Stykket, president i NITO (Norges Ingeniør- og Teknologiorganisasjon).

– Utdanning på ulike nivåer, som etterutdanning og utdanning av yrkesfaglige kandidater, bidrar til en nødvendig kompetanseheving for norsk næringsliv, sier Stykket.Kvalitetssikring

– Vi har brukt kontinuerlige tilbakemeldinger fra studentkullene, og gjennom effektiv kvalitetssikring har vi foretatt justeringer underveis i studiet. Det er derfor svært gledelig at høgskolen får Utdanningskvalitetsprisen for dette arbeidet, sier professor Svein Thore Hagen. Han har hatt prosjektansvaret for utviklingen av det unike studietilbudet.Norgesmestere

Bedriftene som har vunnet norgesmesterskapet for studentbedrifter de fire siste årene er Y-vei-studenter fra Høgskolen i Telemark.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.