BOMPENGER

Arendal bystyre sier nei til bompenger og veiprising

Bystyret i Arendal sa torsdag nei til en bompengefinansiert samferdselspakke i sørlandskommunene Arendal, Grimstad, Froland og Tvedestrand.

- Både Fremskrittspartiet og vanlige folk har sagt tydelig ifra om dette i årevis. Nå er jeg glad for at Frp har stoppet bomprosjektet, sier Åshild Bruun-Gundersen.
- Både Fremskrittspartiet og vanlige folk har sagt tydelig ifra om dette i årevis. Nå er jeg glad for at Frp har stoppet bomprosjektet, sier Åshild Bruun-Gundersen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
NTB
23. mai 2019 - 13:29

Bystyret i Arendal sa nei til en plan som innebar etablering av 20 nye bomstasjoner i fire sørlandskommuner, melder VG.

Etter forslag fra Frps Anders Kylland, vedtok kommunestyret følgende:

«Bystyret vedtar at det forutsettes at de foreslåtte tiltak i planen ikke skal bompengefinansieres eller finansieres ved hjelp av andre lignende brukerbetalinger som lokale avgifter eller ved annen økt skatt.»

Forslaget ble vedtatt med overveldende flertall, 31 mot sju stemmer.

– Hele prosjektet var latterlig fra begynnelsen av. Ap og Sp ønsket å gjøre Arendal til en bilfri by, men glemte at Arendal ikke er en storby. Folk bor spredt og klarer seg ikke uten bil, sier Åshild Bruun-Gundersen (Frp) til NTB.

Bruun-Gundersen er bystyrerepresentant i Arendal og stortingsrepresentant for Agder.

– I forrige uke fikk Frp flertall i Tvedestrand kommunestyre til å si nei til bomringen. I dag fikk vi flertall også i Arendal. Dermed ser det nå ut til at hele prosjektet faller i grus, sier hun.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.