KARRIERE

Arbeidsledigheten blant ingeniører fortsetter å synke

Fjerde måned på rad med positive tall.

Med unntak av januar, som er det foreløpige toppnivået, har 2016 vist en stabil nedgang i arbeidsledighet blant ingeniører. .
Med unntak av januar, som er det foreløpige toppnivået, har 2016 vist en stabil nedgang i arbeidsledighet blant ingeniører. . Bilde: Erlend Tangeraas Lygre
Ina AndersenIna AndersenJournalist
3. juni 2016 - 10:25

De tre siste måneden har arbeidsledigheten blant ingeniører vært relativt stabil, med en liten nedgang fra forrige toppnivå i januar

Og tallene for mai, som Nav offentliggjorde i dag, viser at trenden ser ut til å fortsette. 

Ved utgangen av måneden var 7659 personer innen ingeniør- og ikt-fag registrert som arbeidsledige hos Nav. 

Det er en nedgang på 138 personer fra april og 321 færre arbeidsledige enn det var på toppnivået i begynnelsen av året.

Øker fortsatt mest

 – Arbeidsledigheten har holdt seg relativt stabil de siste månedene og utvikling på arbeidsmarkedet har vært bedre enn vi forventet. Det er færre som registrerer seg som arbeidsledig og det er flere ledige som deltar i arbeidsmarkedstiltak. I sum bidrar dette til at ledigheten holder seg på om lag samme nivå, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng, i meldingen fra Nav.

Til tross for nedgang, er det fremdeles ingeniør- og ikt-fag som har den største økningen i ledighet fra samme måned i fjor. 

Det er 2200 flere helt ledige i yrkesgruppen i mai år, enn det var for ett år siden, noe som tilsvarer en økning på 41 prosent.

Arbeidsledigheten for ingeniører ligger nå på 2,9 prosent.

4,3 prosent ledighet i Rogaland

Totalt for all yrkesgrupper er det ved utgangen av mai 80.300 personer registrert som helt ledige hos Nav. Det er 5300 flere enn for ett år siden.

Arbeidsledigheten er nå på 2,9 prosent av arbeidsstyrken, mot 2,7 prosent i mai i fjor.

Summen av helt ledige og arbeidssøkere på tiltak var på 99.100 personer, tilsvarende 3,6 prosent av arbeidsstyrken. Det er 10.500 flere enn for ett år siden, da bruttoledigheten var på 3,2 prosent av arbeidsstyrken.

Det er fortsatt Rogaland som er hardest rammet, med en ledighet på 4,3 prosent av arbeidsstyrken. Deretter følger Agder-fylkene, begge med 3,6 prosent.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.