BLOG

Apple selger grisemange iPhone

Om du eier aksjer i Apple har du grunn til å finne frem godgliset  surkjeften.

Marius ValleMarius ValleJournalist
19. okt. 2010 - 13:07

Under presentasjonen av sine kvartalsresultater annonserte nemlig Steve Jobs at de i løpet av tredje kvartal satt igjen med en fortjeneste på 25 milliarder kroner. Milliarder!

De solgte intet mindre enn 14,1 millioner iPhone. Markedsandelen deres øker til 5,5 prosent av alle solgte telefoner i verden. Altså var omtrent 1 av 20 telefoner solgt mellom 1. april og 30. juni en iPhone. Det kan bety at Apple nå er en av de fem største mobilprodusentene i verden.

Dette avhenger selvsagt av hvilke tall konkurrentene presenterer.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Les også: Test av iPhone 4 »

I tillegg er det klart at Apples satsing på håndholdte enheter har vært riktig. Det vises ganske tydelig med tanke på at de selger flere iPad-er enn Mac-er (4,19 millioner mot 3,89 millioner).

iPod er produktet som begynner å slite, med en nedgang på 11 prosent i forhold til samme periode i fjor.

Vi tipper at de andre mobilprodusentene ser på Apples fremgang med skrekkblandet fryd. De merker Apples pust i nakken, men kan glede seg over at forbrukerne er villig til å betale mye for telefoner. En iPhone er tross alt en av de dyreste telefonene på markedet.

Les mer om dette på GSMarena, eller sjekk Apples pressemelding.

Oppdatert: Som E24.no skriver, så falt faktisk Apple-aksjen seks prosent etter at de presenterte tallene sine i går kveld. Hovedgrunnen er at Apple solgte færre iPads enn forventet. På forhånd var det ventet at salget skulle passere fem millioner i tredje kvartal.

Innlegget er skrevet av Marius Valle.

Kilde: GSMarena.com, Apple.com 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.