MOBIL

Apple saksøker Samsung for Galaxy

Apple mener Galaxy S og Galaxy Tab er rene kopier av iPhone og iPad.

Marius ValleMarius ValleJournalist
19. apr. 2011 - 11:02

Apple leverte fredag søksmål mot Samsung i California. De mener at telefonen Galaxy S og tableten Galaxy Tab er kopier av iPhone og iPad. Spesifikt mener Apple at produktene er altfor like både i design og hvordan programvaren ser ut.

Apple beskylder derfor Samsung for å heller kopiere Apple enn å utvikle egen design og teknologi.

Les også:

Test av Samsung Galaxy S »

Test av Samsung Galaxy Tab »

- Ikke tilfeldig

- Det er ingen tilfeldighet at Samsungs siste produkter ligner veldig på iPhone og iPad, fra maskinvarens utforming, til brukergrensesnittet og til og med innpakningen. Denne typen åpenbar kopiering er galt, og vi må beskytte Apples intellektuelle eiendom når selskaper stjeler våre idéer, sier en Apple-representant til nettstedet Mobilized.

Apple henviser til patenter de fikk innvilget i 2009 og 2010 som dekker utformingen av iPhone, i tillegg til utformingen av programikonene i menyene. Galaxy Tab får på pukkelen for å ha lignende form som iPad, samme svarte kant og samme oppsett av ikoner.

Samsung trekker på skuldrene

Det kommer neppe som noen overraskelse at Samsung stiller seg uforstående til Apples påstand. I en uttalelse til Mobilized sier de at de utvikler kjerneteknologi og originale produkter, og at de kommer til å komme med motsvar. 

Fra før av har Apple søksmål gående mot Nokia og HTC for patentbrudd. De ønsker blant annet et importforbud til USA på HTC-telefoner som kjører Android, i tillegg til noen Nokia-produkter. Disse selskapene har på sine sider søksmål gående mot Apple på grunne av andre påståtte patentbrudd.

I saken mot Samsung søker Apple salgsstopp og erstatning.

Apple saksøkte for øvrig nylig også Amazon for deres bruk av navnet Amazon App Store. Apple har påberopet seg retten til begrepet "app store".

Kilder: Bloomberg.com, Mobilized.allthingsd.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.