INDUSTRI

Apple lokker Tesla-ansatte med bonus - elbilen kan bli klar om fem år

– Ambisiøs tidsramme, sier kilder til Bloomberg. 

System: Apple har allerede lansert et operativsystem til bruk i biler. Her blir det viste frem av Stephen Chick i Apple under Worldwide Developers Conference i San Francisco i fjor.
System: Apple har allerede lansert et operativsystem til bruk i biler. Her blir det viste frem av Stephen Chick i Apple under Worldwide Developers Conference i San Francisco i fjor. Bilde: ROBERT GALBRAITH/Reuters/NTB Scanpix
Ina AndersenIna AndersenJournalist
20. feb. 2015 - 08:16

Fredag ble det kjent at Apple i hemmelighet skal ha startet arbeidet med å utvikle en egen bil. Nå melder Bloomberg at deres kilder forteller at Apple presser på, for å kunne ha en bil klar for produksjon så tidlig som 2020.

Det er en kort tidsramme, etablerte bilprodusenter bruker gjerne fem til syv år for å utvikle en ny bil, skriver nettstedet. Å utvikle en bil fra bunnen av tar gjerne ti år. Det understreker hvor ambisiøse mål Apple har satt seg i prosjektet.

Les også: Tesla skal lage batteripakker til hjemmet ditt

Prototype

Både Tesla og General Motors jobber mot lansering av nye elektriske biler, med rekkevidde på over 320 kilometer og en pris på under 40.000 dollar, innen 2017. Dermed er det mulig at Apple's planlagte bil kan ta opp kampen med dem.

Bilen skal ikke ha kommet lenger enn en prototype, sier anonyme kilder til The New York Times.

Dermed er det trolig at et ferdig produkt er langt unna markedet, og det er fremdeles store muligheter for at en Apple-bil aldri blir lansert, dersom den ikke når opp til Apple-ledelsens standard.

Les også: Derfor er Tesla Model X så forsinket

Apple, her representert ved selskapets direktør Tim Cook, har utviklet en smartklokke og setter den i produksjon i juli, opplyser kilder i industrien til Reuters. Apple vil ikke kommentere meldingen.
Apple og direktør Tim Cook's hemmelige planer om å utvikle en bil har også en svært ambisiøs tidsramme. Selskapet ønsker å ha en bil klar til produksjon allerede i 2020. REUTERS

200 personer

Apple har skaffet seg et team som skal jobbe med å utvikle bilen, som allerede teller rundt 200 personer. Kilder sier til Bloomberg at selskapet begynte å ansette eksperter på batteri og robotteknologi for et par måneder siden.

En produsent av elbiler har dessuten nylig saksøkt Apple, for å ha gått etter deres ansatte, og også Tesla-ansatte skal ha blitt kontaktet av selskapet med lovnader om bonus og lønnsforhøyelse.

Ifølge Financial Times foregår arbeidet i en topphemmelig forskningslab ikke langt fra selskapets hovedkvarter i Silicon Valley.

Les flere nyheter om elbiler.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.