MOBIL

Apple kaster Samsung på dør

Mye tyder på at Samsungs rolle som prosessorprodusent for iPhone og iPad går mot slutten.

18. juli 2011 - 14:08

Apple har helt siden den første iPhone-versjonen brukt systembrikker produsert av Samsung, en avtale som skal være verdt 5,68 milliarder dollar årlig for det koreanske selskapet. Det vil med andre ord svi på pungen hos Samsung om det stemmer at Apple nå bytter leverandør.

Nøyaktig hva som er bakgrunnen er ikke kjent, men det er ikke akkurat en hemmelighet at de to selskapene ryker i tottene på hverandre rett som det er, og vi mistenker at de nærmer seg verdensrekorden for antall utvekslede søksmål farlig fort.

Les mer om kranglefantene:

Apple saksøker Samsung
Samsung saksøker Apple
Samsung ler av iPhone 4

Ifølge Reuters er det taiwanske TSMC som står bak den nye systembrikken som nå skal være under testing hos Apple.

Varmeutvikling kan være årsaken

Selv om grunnen kan være så enkel som at Apple rett og slett vil skape litt distanse til det som muligens er sin største konkurrent, har det dukket opp en del andre rykter i korridorene.

Et av ryktene går ut på at den Samsung-produserte A5-brikken som står i iPad2 produserer for mye varme til å kunne brukes i den neste iPhone-versjonen, som skal ha en langt mer kompakt design enn dagens produkter. Med mindre luft mellom komponentene blir det naturlig nok raskere varmt.

Firekjerner neste år?

Et annet rykte skal ha det til at TSMC allerede er i gang med å teste neste generasjons Apple-prosessor, som sannsynligvis får navnet A6. Om denne følger utviklingen som blant annet er spådd av Nvidia så snakker vi om en trivelig liten sak med fire kjerner.

Apple har selvsagt ikke kommentert noen av ryktene, så det er bare å vente å se.

Kilder: Reuters, GSM Arena, Pocket Now

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.