BLOG

Apple får multitouch-patent

...men det betyr ikke at Apple har retten til tofingerzoom. Patentet er nemlig svært spesifikt.

Marius ValleMarius ValleJournalist
14. okt. 2010 - 18:46

Det Apple har fått patent på er hva som skjer etter du har brukt to fingre på skjermen. Selve klypebevegelsen er ikke patentert av Apple. 

Dersom du zoomer i for eksempel et bilde ved å bruke to fingre er dette ikke omfattet av patentet. Det patentet omfatter er hva som skjer når du fjerner fingrene. Dersom telefonen venter på at du skal fortsette å utføre en multitouchbevegelse bryter den imidlertid patentet. 

Patentet beskriver at enheten venter en gitt tid på neste bevegelse og fortsette å manipulere et bilde, en nettside eller hva det nå skulle være.

Dersom en telefon ikke venter på denne bevegelsen bryter den ikke med patentet. Nå vet vi ikke hvordan multizoom rent teknisk fungerer på for eksempel Symbian^3 eller Android, men om det fungerer annerledes bryter det ikke med patentet.

Grovt sett kan man si at Apple har fått patent på å gjøre to bevegelser på rad. Alternativt kan en se på patentet som en metode for å unngå feilregistrering av multitouchbevegelser. Dersom en eller to fingre ikke lenger registreres av skjermen ved et uhell kan enheten vente en kort stund og anta at du ikke er ferdig med å utføre bevegelsen.

Uansett: Apple har ikke patentert multitouch.

Innlegget er skrevet av Marius Valle.

Kilde: Engadget.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.