GANG- OG SYKKELVEI

Åpnet etterlengtet gang- og sykkelvei i Kvinnherad

Nå har innbyggerne i Herøysund fått en helt ny gang- og sykkelvei gjennom bygda.

Ordfører Hilde Enstad i Kvinnherad klipte snora sammen med engasjerte skoleelever.
Ordfører Hilde Enstad i Kvinnherad klipte snora sammen med engasjerte skoleelever. Foto: Cathrine Spook
5. juni 2023 - 18:35

I desember 2021 lyste Vestland ut byggingen av ny gang- og sykkelvei langs fylkesvei 500 ved Herøysund, det er i Kvinnherad i Sunnhordland.

Og nå er den åpnet, skriver fylket i en nyhetsmelding.

– Denne dagen har vi ventet på, og mange har jobbet for dette, sa ordfører Hilde Enstad i Kvinnherad under åpningen.

Det er fem år siden planen ble vedtatt.

– Et skritt i riktig retning. Nå har skoleelevene i bygda fått en flott gang- og sykkelvei som de kan bruke. I tillegg knytter den bygda sammen. Dette er en fantastisk dag! sa hun.

Avdelingsdirektør Dina Lefdal i fylket: – Dette har blitt mulig gjennom Kvinnheradpakken, som også vil gi flere tiltak i kommunen.

Veien gjennom Herøysund har ikke vært tilrettelagt for myke trafikanter. Arbeidet startet i 2022, og nå er vel 1,2 kilometer med ny gang- og sykkelvei på plass, med tilrettelagte steder for å krysse veien. Dessuten er det bygd fortau, tre holdeplasser med nye leskur og universell utforming, og strekningen har fått nytt lys.

– Gjennom anleggsperioden har prosjektet fått kjenne på naturkreftene, med økte mengder av vann og flom. Det er bygd bruer over tre bekker som skal stå godt rustet mot vannmassene. Vi er veldig fornøyd med at det er brukt lokal stein til natursteinsmurer langs veien, sa Lefdal, som takket Dimmelsvik Entreprenør for godt samarbeid og vel utført arbeid.

Samferdselsminister Jon-Ivar på vei opp trappene til Arna stasjon i Bergen, der han fortalte de fremmøtte at Arna-Stanghelle har fått innpass i kommende Nasjonal transportplan.
Les også

Tok til tårene: Nå skal «dødsveien» rustes opp for 39 milliarder

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.