KARRIERE

Ap taus om Statoil-karakterene

KARAKTERER: SV er kritisk, men hva mener regjeringspartner Ap?
KARAKTERER: SV er kritisk, men hva mener regjeringspartner Ap? Bilde: Cornelius Poppe
Dag Yngve Dahle
10. des. 2010 - 15:17

Forsøkene har ikke ført fram. Vi har prøvd å få Arbeiderpartiets partisekretær Raymond Johansen i tale.

BAKGRUNN: Statoil gir ansatte karakterer

Ikke en lyd

Som tidligere LO-sekretær var tanken at han vil ha interesse av å kommentere en sak som i høy grad handler om amerikanisering av norsk arbeidsliv.

Vi har snakket med sekretærer og informasjonsfolk i partiet. Vi har ringt gjentatte ganger. Vi har lagt igjen beskjed på mobiltelefonen.

Til ingen nytte.

Raymond Johansen har ikke ringt tilbake.

Giske-nei

Trond Giske er mannen, tenkte vi. Som næringsminister har han tett kontakt med Statoil. Han har også mye med partene i arbeidslivet å gjøre.

For å få ham i tale dro vi til LO og NHOs felleskonferanse på Leangkollen i Asker torsdag.

Vi traff Giske. Han var hyggelig og smilende. Men Statoils karaktersystem?

– Jeg kan ikke kommentere dette nå, var næringsministerens eneste kommentar.

Vi har også vært i kontakt med partikontoret og Stortingsgruppa. Alle har fått med seg nyheten om karaktersystemet. Men kommentarer sitter langt inne.

– Pussig

Marcus Buck, valgforsker ved Universitetet i Tromsø, stusser over tausheten.

– Det er pussig hvis de ikke vil kommentere en slik sak. Jeg kan kanskje forstå at næringsministeren velger ikke å si noe, men andre i Arbeiderpartiet bør jo kunne si noe om dette. Regjeringspartner SV kommenterer det jo, sier Buck.

Det var mye bråk om lederlønningene i Hydro for noen år siden. Er Ap redd for mer støy rundt de tidligere statsbedriftene?

– Det tror jeg ikke. Lederlønningene er en offentlig sak med mye prestisje. Et slikt karaktersystem handler mer om intern personalpolitikk. Dermed har de ikke noe å være redd for, sier Buck.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.