KARRIERE

Ansetter 25-åringer framfor 40-åringer

Mange norske arbeidsgivere ansetter heller en 25-åring enn en 40-åring, viser undersøkelse.
Mange norske arbeidsgivere ansetter heller en 25-åring enn en 40-åring, viser undersøkelse. Bilde: Colourbox
11. juli 2011 - 09:42

Over 50 prosent av norske arbeidsgivere ønsker seg nyansatte mellom 25 og 40 år, skriver Finansavisen.

Trend

Undersøkelsen viser en samfunnstrend og ikke nødvendigvis noe om hver enkelt bransje, påpeker administrerende direktør i Amesto People, Gisle Tungland, overfor NTB.

– Trenden går mot det å foretrekke yngre foran eldre. Det overraskende i denne undersøkelsen er at «aldersgrensen» er såpass lav, sier han.

Tallene viser at én av fem arbeidsgivere helst ansetter personer mellom 31 og 35 år, noe som særlig gjelder bedrifter i Oslo.

Yngst i nord

48 prosent av nyansatte i hovedstaden i fjor var mellom 31 og 35 år, mens bedrifter i Nord-Norge satser på enda yngre arbeidstakere. 49 prosent av de som ble ansatt i Nord-Norge var mellom 20 og 25 år.

Mens 53 prosent av arbeidsgiverne ønsker seg unge ansatte, sier 24 prosent at de ikke bryr seg om alderen til den de skal ansette.

– Etter min mening bør man legge svært liten vekt på alder i rekrutteringsarbeidet, sier Espen Skorstad, administrerende direktør i rekrutteringsselskapet Cut-e, til Finansavisen.

Les også: Her tjener direktørene best

Stoler ikke på hjemmejobbere

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.