KARRIERE

Ansetter 200 personer

HØYT NIVÅ: Jobbsøknadene vi får, er av overraskende god kvalitet, sier Ingrid Sanne i IBM.
HØYT NIVÅ: Jobbsøknadene vi får, er av overraskende god kvalitet, sier Ingrid Sanne i IBM. Bilde: IBM
Sigurd Aarvig
22. okt. 2007 - 08:00

Tross hard kamp om IT-hodene på arbeidsmarkedet opplyser Ingrid Sanne, HR programansvarlig i IBM, at selskapet greier å få tak i fagfolkene de trenger.

– Søknadene vi får, er av overraskende god kvalitet. Folk ser at IBM er et selskap som har vært her i årtier og at vi fortsatt vil være her i lang tid fremover, sier Sanne til Teknisk Ukeblad. For tiden rekrutterer IBM spesielt mange til sin konsulentdivisjon Global Business Service (GBS).

Satser på traineer

Selskapet satser også sterkt på trainees, som Ingrid Sanne har ansvaret for i Norden. I 2006 rekrutterte IBM 50 traineer i Norden, og siden i fjor høst er 40 nye traineer kommet til. Om lag halvparten av dem har sivilingeniør- eller ingeniørutdanning.

– Bakgrunnen deres bør være på masternivå, men vi er mer interessert i å møte personene enn akkurat hvilke fag de har utdanning i. Vi har god opplæring gjennom kurs og prosjekter, sier Sanne.

Mangfold

Hun trekker frem mulighetene for alternative karriereveier i et stort konsern som IBM. – Vi jobber på ulike områder. Begynner du her, kan du skifte karriere underveis, sier hun.

I rekrutteringsarbeidet er mottoet diversity – mangfold.

– 50 prosent av våre traineer er kvinner, og en god del har tokulturell bakgrunn, sier Ingrid Sanne.

Slik blir du headhuntet

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.